Jordi Cervera presenta el poemari inèdit a «Ciutat», l'espectacle que obre el Festival de Poesia de Reus

El certamen acabarà dissabte amb les Jornades de Joves Escriptors

Ciutat consta d'uns 25 poemes, un gènere que Cervera, més conegut per les seves novel·les, no ha deixat mai d'escriure. Té el projecte d'editar ara el recull dels poemes que llegirà avui en un espectacle en què també participaran Anna Mor (piano) i Núria Brull (saxo), que interpretaran peces d'autors contemporanis com ara Gershwin, Piazzola o Joan Albert Amargós; i la projecció d'un audiovisual amb imatges urbanes, que ha elaborat Censet Lab Vídeos. L'escriptor vol que Ciutat no es quedi només en aquesta funció d'avui a Reus, sinó que es pugui representar en alguns dels molts festivals de poesia, imatge i música que hi ha al país.

L'espectacle inaugural del festival serà Ciutat però abans (19.00 h) el festival haurà arrencat amb la presentació i projecció d'algunes de les peces, del projecte Videolit (creació multimèdia que neix de la fusió de videocreació i literatura), acte que serà a càrrec d'Aleix Cort i Cori Pedrola. Demà divendres, el certamen ha programat dues propostes escèniques: Xerraires, improvisant en busca d'autor, en què els actors Lluís Graells i Gabriel Serrans, dirigits per Carlo Boso, interpreten els temes que els proposa el públic (biblioteca central Xavier Amorós, 19.30 h); i Itinerari de paraules, un recital de Montserrat Carulla on l'actriu interpreta una selecció dels seus contes i poemes preferits de la literatura catalana i espanyola (Sala Santa Llúcia, 21.00 h). El festival acabarà dissabte amb una intensa programació, que començarà a la Sala Santa Llúcia amb l'espectacle infantil Samfaina de colors (18.00 h) i continuarà al vestíbul del Palau Bofarull amb la proposta Líquid, de Marc Cortadelles (19.00 h), i al vestíbul del Centre de Lectura amb l'espectacle Lletres d'aigua, de Jesús Fusté. A la nit es representarà al Teatre Bartrina (21.00 h) Ilíada, d'Alessandro Baricco, una obra interpretada per Mercè Arànega, Mercè Anglès, Mar Ulldemolins, Anna Güell i Àngels Sànchez.

Joves escriptors

També dissabte, Òmnium Cultural Baix Camp organitzarà dos actes. Primer, les segones Jornades de Joves Escriptors, de les quals destaca la taula rodona La música en català: els lletristes, que aplegarà al Centre de Lectura (18.00 h) Jordi Bilbeny, Ariel Santamaria i Albert Jordà. Òmnium Cultural clourà les jornades amb el lliurament dels XXXI Premis Literaris Baix Camp per a Joves Escriptors, als quals s'han presentat una trentena de joves d'arreu dels Països Catalans.

Bernhard, en veu alta

Les activitats del Festival de Poesia no són les úniques de caire literari que avui s'han convocat a Reus. El col·lectiu En Veu Alta de la biblioteca del Centre de Lectura llegirà fragments de l'obra El nebot de Wittgenstein, de Thomas Bernhard (20.00 h). La lectura la introduirà el filòleg Josep Murgades, que va traduir el text l'any 1985. Els fragments triats de l'obra són El doctor Salzer, Premi Grillparzer, Procedència i òpera, Premi estatal de literatura i La mort de Paul Wittgenstein. El poeta, novel·lista i dramaturg Thomas Bernhard (1931-1989) parla a El nebot de Wittgenstein d'un amic seu, en Paul Wittgenstein, nebot del famós filòsof. L'escriptor aprofita la complexa personalitat del seu amic per explicar els seus pensaments i algunes historietes satíriques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.