Sense - El Punt

Dimiteix el ministre d'Energia britànic, que va mentir per conservar els punts del carnet

Un escàndol amb els punts del carnet de conduir propicia la dimissió del liberal Chris Huhne

És el tercer membre del govern de David Cameron en abandonar el càrrec en menys de dos anys

Mentir a les autoritats per no perdre els punts del carnet del cotxe li ha costat al liberal demòcrata Chris Huhne, el seu càrrec com a ministre d'Energia i Canvi Climàtic del govern britànic. Huhne ha presentat aquest divendres la seva dimissió, encara que ha assegurat que és innocent i que combatrà els càrrecs al judici.

Se l'acusa d'"obstrucció del curs de la justícia" i els càrrecs es basen en què entre el març i el maig del 2003, Huhne, havent comès una ofensa d'excés de velocitat, va mentir a les autoritats i va dir que era la seva esposa qui conduïa el vehicle quan li van posar una multa. Així, fou la seva la dona, de qui recentment s'ha divorciat, qui va perdre els punts, i no ell.

El liberal demòcrata Chris Huhne es converteix en el tercer membre del govern del primer ministre David Cameron que abandona el càrrec per un escàndol en menys de dos anys, però la seva particularitat recau en què és el primer que ho fa per haver estat formalment acusat d'un delicte.

La dimissió de Huhne col·loca el govern de David Cameron en una nova crisi política. Tot apunta que Huhne sigui substituït per un altre membre del partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.