Societat

castells

La Jove s'embutxaca el tres de nou a Torredembarra

És el més matiner que descarrega la colla tarragonina

Els Castellers de Vilafranca completen un cap de setmana maratonià, amb tres castells de nou descarregats

Torredembarra va tenir ahir el privilegi de viure una gran diada, que va anar de menys a més, amb un molt bon paper de les tres colles que hi participaven. Un molt bonic tres de nou lila va ser probablement el castell més celebrat, tot i que la colla local, els Nois de la Torre, no es va quedar curta en motius d'eufòria.

Els tarragonins van començar la diada amb el quatre de vuit, el menor dels castells que tenien previstos, per qüestions logístiques, però van saber reconduir molt bé la situació. A segona ronda arribava un quart imprescindible i encaraven el cinc de vuit. És el tercer que descarreguen en tan sols dues setmanes i hi tenen tanta seguretat que queden ja lluny aquells dos primers cinc de vuit de la temporada que només van poder carregar.

La bonica execució del cinc de vuit va animar els dirigents liles a intentar el seu gran objectiu, el tres de nou, encara que fos en tercera ronda. I la decisió no podia haver estat més encertada. La Jove va saber pujar damunt del folre el magnífic tres de vuit que ha anat lluint al llarg del primer tram de temporada i se'l va embutxacat amb aparent facilitat.

Tot i que en alguna ocasió l'havia carregat per Sant Joan, era el més matiner que la colla ha completat mai i ho feia, a més, fora de casa. La Jove està en plena forma.

Gira vilafranquina

Els Castellers de Vilafranca han completat un molt bon cap de setmana pel Baix Gaià, amb castells de nou tant dissabte a Altafulla com diumenge a Torredembarra, i amb la gamma alta de vuit gairebé al complet. Ahir, però, no van poder aconseguir tots els seus objectius. I és que el quatre de vuit amb l'agulla amb què van obrir l'actuació va quedar en carregat. Una caiguda anecdòtica veient el resultat final de l'actuació, però ja és la segona vegada que enguany els passa en un castell que semblava infal·lible.

L'actuació va continuar amb un bon quatre de nou i un tres de nou que, tot i que més treballat que el que havien completat a Altafulla, tampoc va presentar perill. Amb l'enxaneta tocada per la primera caiguda, van descartar el pilar de set (que sí que havien completat a Altafulla) i van estrenar enxaneta en el de sis. El cinc de vuit i la torre de vuit que havien descarregat a Altafulla completen un gran cap de setmana dels verds.

I la setmana que ve, a les Santes, torre de nou. Així ho va anunciar David Miret als seus castellers un cop acabada l'actuació a Torredembarra.

Andorra, de vuit

Molt més lluny de l'àrea castellera tradicional, Escaldes-Engordany també va viure ahir una bona actuació castellera, amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Lleida i els Minyons de Terrassa, que marxen de vacances amb els deures fets. Els Minyons hi van aconseguir el millor registre, descarregant el tres de vuit, el quatre, el dos i un pilar de set que, tot i patir una rebrincada abans de carregar-se, van saber defensar molt bé fins a completar-lo. La Colla Vella va plantejar una actuació similar, però a la segona ronda no va poder descarregar el dos de vuit. El castell va pujar malament des del començament, massa estirat, i va cedir poc després de carregar-se. Sí que van descarregar el tres i el quatre de vuit. Els Castellers de Lleida també van fer un bon paper a la capital de la cultura catalana, amb el dos de set, el quatre de vuit i el cinc de set.

A Barcelona, els Castellers del Poble Sec van aconseguir la millor actuació de la seva història amb el cinc de set, el tres de set amb el pilar i el seu primer dos de set carregat, en una actuació en què els Capgrossos van desmuntar el quatre de nou i van perfilar el dos de nou que volen aixecar la setmana que ve amb un dos de vuit amb les manilles per folre.

LA XIFRA

201
tres de nou
han assolit els Castellers de Vilafranca des de l'any 1989 fins ara.

Els escarabats arrasen

El duel a distància que aquest cap de setmana han mantingut escarabats (Nois de la Torre) i mosquitaires (Castellers d'Altafulla) ha acabat amb golejada dels torrencs. Mentre que dissabte els Castellers d'Altafulla només podien carregar el quatre de set amb agulla i descarregar el tres de set, els Nois de la Torre van completar ahir la millor actuació des del 1982. Els de la camisa blau cel van descarregar el segon cinc de set de la seva història, i també per segon cop, el tres de set amb el pilar. Van acabar l'actuació amb el mal regust de la caiguda del quatre de set amb el pilar carregat, però amb la merescuda satisfacció d'haver ajuntat, per primer cop des del llunyà 1982, tres castells de la gamma alta de set. Lluís Batet, el cap de colla, vol consolidar ara aquests castells, tot i que no descarta nous reptes. Els Nois de la Torre van a l'alça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.