El nou CEIP de Sant Roc d'Olot estarà llest per al curs 2012/2013

Les obres obligaran a fer les classes en barracons, per torns

Les obres, pressupostades en 6,9 milions, es faran en tres fases, segons van explicar ahir en una roda de premsa l'alcalde en funcions, Joan Albesa, i el regidor d'Educació, Antoni Bach. La primera etapa afectarà les classes d'educació primària. Alumnes i mestres es traslladaran als barracons (n'hi posaran sis) que s'hauran instal·lat al recinte, per permetre que tirin a terra l'edifici actual i aixequin el nou. La mateixa operació es farà per a la segona i tercera fase, que afectaran educació infantil i el bloc de serveis respectivament. «Es passaran uns mesos complicats, però les molèsties hauran valgut la pena», van assenyalar els representants de l'equip de govern.

El nou edifici tindrà la façana principal (la del carrer Còrdova) retirada uns quants metres endins, en comparació amb l'actual. Això permetrà eixamplar el carrer i fer-hi més fàcil la circulació dels vehicles. Pel que fa a l'arquitectura, el futur CEIP Sant Roc, amb capacitat per a 450 alumnes, tindrà tres àmbits diferenciats. Hi haurà un cos per a educació infantil. Serà una planta baixa amb un pati interior. Un segon bloc, de planta i nos pisos, es destinarà a educació primària. Finalment, un tercer, connectat amb els altres dos, serà per als espais complementaris, com ara la biblioteca, el menjador i la cuina.

Rèplica a CiU

Albesa i Bach van aprofitar per retreure a CiU (principal grup de l'oposició municipal) que hagués sembrat dubtes sobre la voluntat de la Generalitat d'invertir en aquest i altres projectes importants de la ciutat, com ara el CEIP del Morrot i, sobretot, el nou hospital. «Ha fet la sensació –va dir Albesa– que esperaven un fracàs; han demostrat que són gent poc capacitada per governar.»

Nou espai Waldorf

NÚRIA ASTORCH

Un grup de quinze famílies i quatre mestres que formen part de l'associació Vers el Sol posaran en marxa al setembre, en una casa de lloguer de Sant Martí Vell, l'espai educatiu Waldorf-Steiner Girona. En aquest primer any, tenen previst començar educació infantil i tres cursos de primària en un centre unitari. Eviten parlar d'escola perquè, segons reconeixen, ara per ara els estudis que impartiran no tenen l'homologació del Departament d'Educació i aixopluguen la seva activitat dins del programa Clonlara School. Una de les mestres, Ester Brugués, ha explicat que la pedagogia Waldorf es basa en el treball no únicament de la ment de la mainada sinó dels seus sentiments, i que en aquest sentit donen una gran importància a l'expressió artística.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.