Hoquei sobre patins

Copa d'Europa

El Girona lluita però es queda sense el títol

Hoquei sobre patins. Les gironines van perdre contra un Biesca que va ser més encertat, amb una Luciana Agudo molt efectiva, i va guanyar la quarta copa d'Europa femenina

Biesca3

GIRONA0

El Girona va lluitar pel títol de la copa d'Europa femenina però al final va haver de cedir davant l'encert del Biesca Gijón, que va guanyar per quarta vegada aquesta competició. Les gironines van tenir ocasions i van estar dins del partit fins a l'inici de la segona meitat, però quan van encaixar el primer gol ho van notar. El segon i el tercer van arribar molt seguits i van sentenciar el partit. Tot i això, les noies de Sergio Alonso van lluitar fins al final i són les subcampiones d'Europa l'any del seu debut en la competició.

En l'inici del partit les gironines van intentar agafar el domini i la possessió de la bola, mentre que les asturianes buscaven la sortida en el contraatac. La primera ocasió clara, però, va arribar en un contraatac de Vanessa Daribo que la portera Klein va desfer molt bé. Les defenses semblava que s'imposaven a l'atac, però això no va evitar una altra ocasió d'Ariadna Gutiérrez i la primera clara d'Agudo per al Biesca. La primera gran ocasió per a les asturianes va arribar en la falta directa per la targeta blava a Laia Castro, però la portera Laia Salicrú va estar molt bé i va aturar el llançament i també el xut del seu rebuig. En els dos minuts següents les gironines van estar en inferioritat numèrica, però se'n van sortir molt bé i les asturianes no van tenir ocasions clares. En els darrers minuts de la primera part les dues porteres van mantenir el 0-0 en el marcador gràcies a les aturades. Adriana Gutiérrez va disposar d'una ocasió clara, mentre que la millor del Gijón va arribar a mig minut del descans, quan l'argentina Agudo va disposar d'un penal. Laia Salicrú es va tornar a mostrar impecable i novament va desfer el perill, i es va arribar al descans amb el 0-0 inicial.

Cinc minuts després de la represa les coses van canviar, ja que les asturianes van inaugurar el marcador. L'argentina Agudo va enviar la bola a dins la porteria quan Laia Salicrú estava a punt de rebutjar-la. Aquest gol en contra va afectar un xic les gironines, però es van refer aviat i Vanessa Daribo i Adriana Gutiérrez van tenir un parell d'ocasions. Al davant van trobar la portera Klein, que va ser impressionant sota els pals, i va desfer tot el perill. El Biesca va saber aprofitar la seva propera ocasió i Agudo –nomenada millor jugadora de la final– va fer el 2-0. En el minut següent es va decidir el partit amb dues jugades que van ser un reflex del que va passar en la final. Una bona ocasió del Girona no va acabar en gol i uns segons després el Biesca va disposar d'una altra falta directa, aquest cop per deu faltes d'equip del Girona, i novament Agudo va fer el 3-0 que sentenciava la final i el títol. Les gironines ho van continuar intentant però sense èxit, i quan faltaven 34 segons per al final va arribar la tercera falta directa en contra –no en van tenir cap a favor–, però aquest cop Luciana Agudo no la va transformar i el 3-0 es va mantenir fins al final.

BIESCA GIJÓN: Klein, Agudo, Sara González, Maria Fernández i Ainhora Garcia –equip inicial–; Cadrecha, Lafuente, Calleja, Alonso i Elena González. GIRONA: Laia Salicrú, Carla Dorca, Adriana Gutiérrez, Laia Castro i Vanessa Daribo –equip inicial–, Laura Viella, Carla Gri, Anna Hervas, Ariadna Cabezas i Virginia Díaz. GOLS: 1-0 (30') Agudo. 2-0 (37') Agudo. 3-0 (38') Agudo, de falta directa. ÀRBITRES: Carpelho i Ventura (Portugal). Van mostrar targeta blava a Laia Castro i Adriana Gutiérrez. FALTES D'EQUIP: 6 del Biesca i 13 del Girona.
3 - 0
És la quarta copa, i ens dóna molta felicitat. El públic ens ha donat molt de suport
Luciana Agudo
JUGADORA DEL BIESCA
És molt gran, hem treballat tot l'any per aconseguir això, és un equip fet per guanyar
Fernando Sierra
ENTRENADOR DEL BIESCA
Estic molt trista, ha estat molt injust, pels àrbitres i pel públic; tots han anat contra nosaltres
Carla Dorca
JUGADORA DEL GIRONA

“Ser subcampió d'Europa no passa cada dia”

Tot i la lògica decepció per la derrota en la final de la copa d'Europa, l'entrenador del Girona, Sergio Alonso, també volia veure la part positiva del que havia aconseguit el seu equip: “Hem fet un bon campionat i una final digna, ser subcampió d'Europa no s'aconsegueix cada dia.” El tècnic va comentar també que la majoria de les jugadores són molt joves i que aquest era el primer cop que jugaven una competició europea. Sergio Alonso tenia una cosa molt clara: “A les jugadores se les ha de felicitar per l'esforç grandíssim que han fet; tot i el 3-0 en els últims deu minuts han jugat al màxim.” Respecte a com va anar la final, el tècnic asturià del Girona va explicar: “Ha estat un partit igualat fins que ens han marcat el primer gol; sabíem que el que marqués primer tenia el 90% del títol guanyat.” Alonso també va comentar l'arbitratge: “En alguns moments els àrbitres no han estat del tot parcials”, i va dir que havien tingut massa faltes i targetes en contra.