L'Ajuntament enderrocarà dues cases que té a Trinquet Vell i hi farà espais públics

L'obra és dins del pla integral de la Part Alta de Tarragona i afecta els números 13 i 15, que en breu seran declarats en ruïna

En els mesos vinents, l'Ajuntament enderrocarà els dos edificis que té en propietat al carrer del Trinquet Vell. Tot i que només afecta els números 13 i 15, la façana ocupa una distància d'uns 15 metres i la imatge de portes i finestres tapiades és una de les nombroses imatges que es poden contemplar tot passejant pel nucli antic tarragoní. L'actuació està inclosa en el pla integral de la Part Alta (PIPA) i es deriva de l'informe estructural de l'edifici que han dut a terme els tècnics del Servei Municipal d'Habitatge en els darrers mesos, que finalment han recomanat l'enderroc, ja que han considerat que seria la solució més òptima.

Tot i que encara no s'ha fet oficial, en breu es declararan en estat de ruïna, un pas necessari perquè s'engeguin els mecanismes del PIPA. De moment, hi ha una partida assignada de 240.000 euros –també s'hi inclou l'adequació de la Casa del Transeünt–, encara que aquests diners podrien augmentar-se en funció de si l'obra requerís una inversió superior, ja que tot depenia de si s'havia de tirar a terra o no. L'obra tindrà una finalitat pública, tot i que encara no s'ha donat cap pista.

Recomanacions de CiU

El grup municipal de CiU recrimina a l'equip de govern de Josep Fèlix Ballesteros que no ha posat en marxa el test d'edificis (Tedis) de la Part Alta «que va prometre, però que passats dos anys encara no s'ha fet res».

El principal grup de l'oposició al consistori recorda que «és curiós ara observar com totes aquelles crítiques furibundes a l'equip de govern anterior, reclamant tot tipus d'accions, s'hagin convertit en silenci i ocultació d'informació de dades que tothom té dret a conèixer».

En aquest aspecte, el convergent Albert Vallvé demana que s'esclareixin totes les causes que van conduir a l'esfondrament del número 17 del carrer de la Civaderia dilluns passat perquè l'obra del costat és d'un edifici propietat municipal i «és el mateix Ajuntament el que feia les obres».

L'obra del costat no va causar l'esfondrament

Mentre continuen les tasques d'enderroc del número 17 del carrer de la Civaderia, ensorrat parcialment dilluns –estava previst que s'acabessin ahir a la nit–, representants del consistori tarragoní es van reunir ahir amb els propietaris de l'immoble sinistrat per mirar d'establir la comunicació suficient perquè aquests ciutadans, allotjats temporalment en un hotel, rebin tota l'ajuda necessària. Pel que fa a les causes de l'esfondrament, el regidor d'Urbanisme, Xavier Tarrés, va explicar que l'informe tècnic complet ja està acabat i que d'aquí a poc temps es farà públic, encara que va deixar clar que «nosaltres ja teníem dictàmens propis i dels nostres tècnics que ens deien que l'obra del costat no havia afectat per a res». El titular d'Urbanisme va rebre algunes queixes dels propietaris, tot i que, com va assegurar l'endemà de l'enderroc, la causa principal va ser el mal manteniment que s'ha fet en els darrers anys. Segons l'informe, es recomana que tot l'edifici del número 17 s'enderroqui a causa del mal estat de tots els elements estructurals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.