Administracions

administració

Ajornen la permuta de la casa Nouvilas i el local del carrer Sant Pau a Figueres

El govern diu que és un procés de negociació llarg

LA PAPH acusa Felip de no prioritzar els ciutadans i l'alcaldessa els torna a convidar a la taula d'habitatge

El govern municipal de CiU a Figueres ha ajornat la permuta de la casa Nouvilas pel local del carrer Sant Pau amb el consell comarcal de l'Alt Empordà. En el ple d'ahir, es va aprovar una modificació de crèdit en què es va donar de baixa la partida de 100.000 euros que s 'havia guardat. Aquests diners es destinaran a afrontar les obres anunciades de la plaça de davant l'institut Muntaner. Preguntat per ICV, el primer tinent d'alcalde, Manuel Toro, va explicar que se segueix negociant el preu dels dos locals amb el fi que l'Ajuntament sigui propietari 100% de la casa Nouvilas –ara la meitat és del consell– a canvi de cedir el local del carrer Sant Pau a l'administració comarcal. “Està clar que la urgència és remodelar la plaça de l'Institut, que la casa Nouvilas, que té un procés.”

En acabar el ple, la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAPH), Loli Garcia, va intervenir , com havia demanat l'entitat, per explicar per què han deixat la comissió d'atenció als desnonaments: “No es prioritzava la situació dels ciutadans amb problemes econòmics, sinó que només servia com a publicitat de cara a la galeria”, va dir. L'alcaldessa, Marta Felip, els va demanar que tornin a la taula d'habitatge. Va donar dades com ara que hi ha 33 pisos de lloguer social per a famílies afectades per les hipoteques.

Precisament, en el ple de l'Ajuntament es va aprovar una bonificació del 95% a set propietaris que han cedit pisos a la borsa de lloguer social. Manuel Toro va explicar que això ha estat possible arran de la inclusió d'aquesta opció en les ordenances fiscals d'aquest any.

ERC replica a CiU

A part, la portaveu d'ERC, Mireia Mata, va replicar al govern de CiU que no tota l'oposició va ser convidada al consell d'administració de l'empresa municipal de serveis Fisersa de dilluns. Manuel Toro havia anunciat que s'havia tornat a convidar tota l'oposició al consell, després que fa uns mesos es limités la participació només a PSC i PP. Toro va dir a Mata que li havia fet arribar la convocatòria, però la portaveu d'ERC assegura que no es va sentir convidada. El regidor de la CUP, Joan Font, es va afegir a la crítica dient que ell hi va assistir però que la invitació no s'havia fet. Pere Casellas (PSC) va qualificar la situació de “desgovern i fugida endavant” i va reclamar que es torni a incloure tota l'oposició.

Solidaritat amb l'ANC

El ple va aprovar ahir una moció de suport a l'ANC després que Manos Limpias hagi demanat que sigui il·legalitzada. Va ser defensat per la CUP, CiU, ERC i AMC i va rebre el suport d'ICV. El PSC es va abstenir i el PP hi va votar en contra. Amb la moció, el consistori mostra la seva solidaritat a l'ANC i als moviments socials i polítics que treballen per garantir la consulta del 9 de novembre. Rebutja actituds “amenaçadores i criminalitzadores” contra l'entitat. El portaveu del PSC, Pere Casellas, va dir que s'abstenia perquè ho considera donar suport a Mas. I Maria Àngels Olmedo, del PP, va dir que hi votava en contra perquè no vol la separació de Catalunya. També es va aprovar una moció a favor de la immersió lingüística i una altra perquè les atraccions de Fires retolin en català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia