Administracions

el vendrell

L'oposició recela del superàvit de l'Ajuntament

El ple aprova amb el suport de CiU, PxC i el PP els comptes del 2009, amb un resultat positiu

El PSC i ERC denuncien que es triga més a pagar proveïdors

El ple de l'Ajuntament del Vendrell va tancar ahir amb polèmica l'exercici econòmic corresponent al 2009. Tal com ja va passar amb els comptes de l'any anterior, part de l'oposició va expressar els seus recels sobre el superàvit amb què oficialment el consistori vendrellenc va acabar l'any passat. Segons va defensar el regidor d'Hisenda, Joan Maria Diu (CiU), el municipi havia tancat el pressupost amb un resultat positiu de més de 473.000 euros, una quantitat que pel PSC i ERC és “incongruent” amb altres cares de la situació econòmica municipal. “La morositat ha augmentat i es triga molt més que en d'altres exercicis a pagar els proveïdors”, va dir el portaveu del PSC, Josep Lluís Pascual, que va denunciar que es donava una explicació “parcial i extremadament limitada” de la situació econòmica municipal. “Són uns resultats que ni moltes empreses han tingut en anys bons, econòmicament parlant”, va dir el regidor d'ERC Eladi Llop.

Tant socialistes com republicans van votar contra la proposta del govern (format per CiU en minoria), que sí que va rebre el suport de PxC i el PP. L'edil d'Hisenda va defensar que el resultat econòmic era fruit d'una “bona gestió” en una situació econòmica “difícil”. “Si triguem més a pagar els nostres proveïdors és també perquè nosaltres triguem més a ingressar diners, fins i tot d'altres administracions”, va denunciar Diu.

Els socialistes també van carregar especialment contra l'increment de l'endeutament de l'Ajuntament (15 milions més de deute en aquest mandat) i van assegurar que 2,8 milions de crèdits encara estan pendents de “consignació pressupostària”.

D'altra banda, el ple va rebutjar ahir una moció presentada per PxC en què reclamava la consideració de persona “non grata” els immigrants il·legals. La proposta va ser rebutjada per tots els altres partits presents al ple.

LA XIFRA

473.000
euros
és el resultat pressupostari del compte de l'Ajuntament del Vendrell durant l'exercici del 2009.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.