Administracions

cabrils

L'adjudicació urgent de la piscina indigna l'oposició

sorpresa ·

El grup municipal del VIC abandona els seus seients durant el ple perquè considera que el govern els tracta com a “oients”

L'alcalde avala el procediment perquè les obres puguin començar en un termini d'un mes

Un cop superat el terrabastall polític de l'externalització de la brigada, el nou cavall de batalla del govern de Cabrils és el projecte més emblemàtic del mandat i, segurament, dels darrers anys: la piscina coberta.

El ple de dijous va portar a aprovació la tria de l'empresa que gestionarà el futur equipament. Anava, però, com a punt d'urgència i sense passar per la comissió informativa, cosa que va indignar l'oposició en bloc. “Ignoren per complet la nostra feina, ens tracten com a simples oients”, va afirmar el portaveu dels Veïns Independents de Cabrils (VIC), Alfred Serrano. Instants després, ell i l'altre regidor del seu grup, Julián Gómez, van abandonar els seus seients i es van asseure entre el públic. Una mesura de protesta sense precedents que els va impedir participar en els debats de la sessió, entre els quals hi havia l'aprovació de les ordenances fiscals, un pla d'estabilitat pressupostària o el mateix punt de la piscina.

“L'adjudicació s'ha endarrerit perquè ens faltava documentació de l'empresa i va arribar aquesta setmana”, argumentava l'alcalde del municipi, Joaquim Colomer (PSC), que va afegir que “el tema de la piscina ja va amb força retard i volem que les obres comencin ràpid”. Per aquest motiu, segons l'alcalde, el tema no podia esperar a ser tractat en la propera sessió, tal com demanava l'oposició. Segons va explicar Colomer, un cop assignada la construcció i la gestió a l'empresa Illa SA, les obres podrien començar en el termini d'un mes i estar a punt per a la inauguració a finals de l'any vinent.

La portaveu de CiU, Lina Morales, va acusar el govern de fer campanya amb la piscina i de deixar de banda la resta de qüestions per fer front a la despesa econòmica de l'equipament esportiu, que costa més de quatre milions d'euros. El PP, a través de Juan Manuel Gallego, va aprofundir en l'argument econòmic i va demanar a l'alcalde que deixés sobre la taula el punt de l'ordre del dia i sotmetés la construcció de l'equipament a una consulta popular.

PP i CiU reforçaven el seu discurs amb el pla econòmic financer, que ha hagut d'engegar el consistori davant la gran despesa de la piscina. Concretament, el govern municipal haurà d'aportar prop de dos milions d'euros –que aconsegueix mitjançant crèdit– i una quota anivelladora que pagarà a Illa SA de 105.000 euros anuals durant els propers 17 exercicis. Per restablir l'equilibri pressupostari, el govern haurà de reduir la despesa corrent en 200.000 euros de cara al proper mandat, en un context de dificultat econòmica dels ens locals. El govern no va saber explicar de quines partides retallarà aquesta quantitat de cara al proper pressupost.

Augment de l'IBI

El que sí que queda clar és que els veïns de Cabrils veuran com augmentarà el rebut de l'IBI en un 5% de mitjana de cara al proper any. El govern va aprovar dijous les ordenances fiscals, on altres taxes com ara la que grava els vehicles, la recollida d'escombraries o la prestació de l'escola bressol s'incrementen en 1,8%, el valor de l'IPC. La resta d'impostos municipals no s'incrementen.

LA XIFRA

5
per cent de mitjana
augmentarà el rebut de l'IBI de l'any vinent.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.