Administracions

l'hospitalet de llobregat

Marín reivindica el districte econòmic per superar la crisi

L'alcaldessa va defensar un model de ciutat en què la plaça Europa juga un paper essencial com a pol d'atracció econòmica

L'atenció a les persones, la seguretat i el civisme són també prioritaris

Durant els anys de bonança econòmica a l'Hospitalet es va construir, com a tot arreu. Però l'Ajuntament, que llavors encapçalava Celestino Corbacho, no es va limitar a omplir les arques municipals dels impostos provinents dels pisos, sinó que va dissenyar un districte econòmic a l'entorn de la Granvia i la nova plaça Europa que ara col·loca l'Hospitalet en una situació més avantatjosa que altres ciutats per superar la crisi. Això és el que va defensar abans d'ahir l'alcaldessa, la socialista Núria Marín, en una conferència organitzada per L'H Espai de Debat. Al llarg del mandat, els diversos grups municipals han passat per aquest espai per explicar el seu model de ciutat, i ahir li va tocar a Marín defensar una política amb dos objectius fonamentals: “Augmentar la tranquil·litat i la seguretat dels veïns [entesa com a confiança en el futur] i millorar l'economia generant noves oportunitats”.

La ciutat ha donat grans passos en els últims 30 anys per deixar de ser el magatzem del que no volia Barcelona, i l'atractiu que dóna la plaça Europa fa que l'Hospitalet sigui “un dels pols econòmics més importants de Catalunya”. Aquest sector genera ara un impacte econòmic de 1.800 milions anuals i hi treballen 22.000 persones. Ha atret empreses com ara Gallina Blanca i Spanair, i el grup Puig també té previst instal·lar-s'hi.

L'economia, però, no ho és tot, i l'Ajuntament no oblida, segons l'alcaldessa, fer costat als veïns amb dificultats, construir equipaments socials i educatius, i assegurar el benestar col·lectiu amb el manteniment de la seguretat i el civisme. “La gent vol estar al carrer i a casa amb respecte i seguretat, i això s'aconsegueix amb la seguretat i la responsabilitat ciutadana”. Marín tampoc no oblida obres pendents com ara el soterrament de les vies, la reforma de la Granvia i el Biopol, la unió de Can Serra i Sanfeliu, i la transformació de la Remunta.

LA FRASE

Estic més orgullosa que mai de ser alcaldessa. Durant la crisi és quan més útil em sento
Núria Marín
alcaldessa de l'hospitalet

Es reprèn el servei de taxi per als discapacitats

R.M.B.

Ahir es va reprendre, tres setmanes abans del previst, el servei de taxi porta a porta per als discapacitats que, per un problema de gestió, va quedar pràcticament suspès el 26 de gener passat. Un grup de membres d'entitats de discapacitats va mostrar a Marín el seu malestar durant el torn de preguntes del debat, moment en què Marín va aprofitar per anunciar que avui quedaria el servei restablert. “Em vaig comprometre que quedés restablert al final de març, però ahir [per al lector, abans d'ahir] la junta de govern va prendre l'acord”. L'anunci no va evitar que Benito Duran, representant de l'ECOM, fes palès el malestar dels prop de 400 usuaris “perquè durant mes i mig se'ns ha deixat sense drets”. Duran va reclamar una compensació per les dificultats i va exigir vuit viatges al mes subvencionats en comptes dels sis actuals. “Entenc la indignació i la impotència, però l'Hospitalet és un exemple en l'atenció als discapacitats”, va respondre Marín, sense comprometre's a atorgar aquesta compensació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.