Administracions

barcelonès

Badalona recupera la policia de barri deu anys després de renunciar-hi

El servei reprès ahir serà especialment intensiu als barris de Llefià, la Salut i Sant Roc

Als agents, que patrullaran a peu, se'ls apuja el sou 350 euros al mes

Des d'ahir, un grup de 24 agents de la Guàrdia Urbana, liderats per cinc comandaments, pentinen a peu els diferents sectors de Badalona. Són els integrants de la policia de barri, un servei que el govern del popular Xavier García Albiol ha recuperat, deu anys després que el consistori l'abolís. Els agents patrullen en parella i tenen assignat un barri concret de la ciutat. El servei és diürn i transcorre de dilluns a divendres, entre un quart de nou del matí i dos quarts de set de la tarda. Es posa especial èmfasi en els barris de Llefià, la Salut i Sant Roc. Amb la posada en marxa d'aquest servei, Garcia Albiol dóna compliment a una de les seves promeses electorals. Així ho va recordar ahir, instants després de fer-se la foto oficial amb la nova unitat. Garcia Albiol va subratllar que amb el servei es pretén reforçar la proximitat del cos de seguretat local amb els veïns i comerciants, i va mostrar el telèfon mòbil que duran a sobre aquests agents i les targetes que facilitaran als botiguers, als directors dels centres escolars i a col·lectius que necessiten una atenció especial, com ara víctimes de violència masclista o persones grans en situació de dificultat.

La posada en marxa de la nova unitat, sovint reclamada des de diferents sectors socials, afegirà un nou cost a les arques municipals. I és que tots els agents que formen part del servei, que s'hi han sumat de manera voluntària (s'hi van presentar 36 persones per a 24 places), ingressaran a partir d'ara i cada mes 350 euros més del que cobraven. És el preu que, a grans trets, paga el govern de Badalona a canvi que els agents renunciïn a la jornada intensiva que feien fins ara. En la Guàrdia Urbana, la jornada partida va desaparèixer fa una dècada.

LA FRASE

Volem que la gent truqui al policia de barri com qui truca a la parella o al fill quan té un problema
Xavier García Albiol
alcalde de badalona (pp)

El reforç de la unitat ciclista i la rural

El regidor de Seguretat, Miguel Jurado, va explicar que la policia de barri es reforça amb la unitat ciclista, integrada per vuit agents, i la nova unitat rural, que actuarà a la zona de muntanya i que consta d'una parella de policies. A més, s'hi han de sumar agents que patrullen en cotxe però que en molts moments estacionen el vehicle per desplaçar-se a peu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.