Administracions

impostos

El ple de Tossa no atura el pla de sanejament

De res no van servir les 2.500 signatures de veïns que va presentar el grup de l'oposició de CiU, demanant que s'aturés el pla de sanejament municipal de Tossa de Mar, que representa un augment del 45% de l'impost de béns immobles (IBI).

El ple extraordinari, convocat a petició de CiU, es va fer a les deu del matí d'ahir i, tal com s'havia previst, l'equip de govern format per Tossa Unida (TU) i el PSC va aprovar el pla i la pujada, davant l'assistència d'unes desenes de persones de públic i no pas pocs retrets, entre govern i oposició.

L'alcaldessa, Gisela Saladich, va acusar d'“hipòcrites” els sis regidors de CiU, perquè considera que l'anterior govern de CiU, havia fet un pla de sanejament que preveia un “augment de la càrrega fiscal per al 2012, un 58% superior a la d'aquest 2011.

L'anterior alcaldessa convergent, Imma Colom, ho va negar i va acusar el govern actual de mentir “per emmascarar les irregularitats comeses en el període socialista de 2003-2007, que va presidir Pilar Mundet, la qual va demanar crèdits considerats “irregulars” pel síndic de comptes. Colom va afirmar que van assumir el govern amb un greu problema deficitari, “pràcticament de fallida”, i que l'han tirat endavant durant quatre anys. Creu que la situació econòmica aconsella congelar els impostos. El govern, per la seva banda, és partidari de pagar les factures pendents, que diu que sumen 4,7 milions d'euros.

El ple, però, no tanca la guerra: CiU va anunciar que presentarà un contenciós administratiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.