Administracions

tarragonès

Salou acomiada disset treballadors per culpa de la davallada d'ingressos

L'Ajuntament espera estalviar així 758.000 euros anuals i anuncia més ajustos en la despesa

L'alcalde reconeix que la plantilla ha crescut massa

L'Ajuntament de Salou es prepara per a una important davallada d'ingressos retallant una de les parts en què més costa fer-ho a una administració local: la plantilla. El ple aprovarà aquest migdia una modificació de la relació de llocs de treball, que preveu la desaparició de disset treballadors interins, que seran acomiadats, a més de tres treballadors contractats a través de convenis socials que deixaran d'estar vigents. Amb aquest pas, el govern municipal (CiU, el PP i un regidor independent) espera estalviar 758.423,21 euros anuals entre acomiadaments i reducció de plusos de productivitat fruit de la reorganització interna.

Retornar competències

Els llocs de treball afectats pertanyen a àrees diverses com ara Serveis Socials, Esports, Ensenyament, Alcaldia o Administració Financera, entre d'altres. Algun cas, però, es refereix a serveis que l'Ajuntament havia assumit fins ara i que ara retorna a l'administració competent, com és el cas de la borsa d'habitatge, en què s'elimina la tècnica contractada en virtut d'un conveni amb el Consell Comarcal. “Si hem d'assumir competències que no són pròpies, que ens ofereixin el finançament per fer-ho possible ”, va destacar l'alcalde, Pere Granados.

L'equip de govern va anunciar que també ajustarà pròximament la despesa corrent en altres partides del pressupost, ja que preveuen que l'any vinent els ingressos municipals baixaran fins a dos milions. Tot i que l'alcalde va dir que no tenien previst haver de tornar a acomiadar treballadors, sí que va insinuar que la plantilla estava sobredimensionada. “Més de 400 treballadors són molts, evidentment”, va dir.

La proposta té l'oposició de la junta de personal. El delegat de CATAC, Eugeni Capella, denuncia que els acomiadaments s'han fet “sense un estudi previ” i lamenta que al mateix temps es mantinguin cinc càrrecs de confiança. Capella subratlla que alguns dels llocs eliminats tenien associades subvencions que es deixaran de cobrar, i denuncia que àrees com ara enginyeria, que no havien augmentat la plantilla des de l'any 1989, perdin un lloc de treball. Els sindicats presentaran al·legacions a la proposta que s'aprova avui.

LA XIFRA

2
milions
són els que Salou preveu que deixarà d'ingressar l'any vinent i que estan motivant aquests ajustos.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.