Administracions

segrià

L'estalvi energètic centra la fira dels ajuntaments

Lleida celebra del 18 al 21 la setzena edició de Municipàlia, “el supermercat” d'alcaldes i regidors

Confirmats 325 expositors i mig centenar de jornades

La fira Municipàlia, dedicada als serveis i equipaments dels ajuntaments obrirà portes dimarts, dia 18, i fins divendres 21 amb 325 expositors que ocuparan tot el recinte de Fira de Lleida, uns 17.000 metres quadrats. És la 16a edició d'un certamen bianual i que enguany tindrà una forta presència d'empreses dedicades a la gestió del medi ambient, l'estalvi i l'eficiència energètica i les noves tecnologies aplicades als serveis municipals.

Municipàlia confirmarà l'apogeu dels vehicles elèctrics amb la participació de diversos fabricants i amb models pensats per als serveis locals. També diversos sistemes de gestió de l'enllumenat i que gasten menys, així com mobiliari urbà “intel·ligent” i que s'abasteix d'energia solar. Finalment, Municipàlia tindrà, un any més, una destacada presència de maquinària i equips per a la neteja urbana i una participació creixent d'empreses tecnològiques, proveïdores de serveis als ajuntaments, per a la tramitació electrònica o per a una gestió més econòmica dels serveis municipals, com enllumenat que funciona només si detecta vehicles o persones.

Aquest “supermercat” per alcaldes i regidors es completa amb 49 jornades tècniques, que tractaran sobre abocadors, jardineria, enginyeria, noves tecnologies i gestió local.

El certamen lleidatà més rendible

Municipàlia és, juntament amb la fira Agrària de Sant Miquel, el certamen més rendible de la trentena d'esdeveniments que organitza Fira de Lleida. Omple tot el recinte firal i en algunes edicions ha tancat la contractació d'expositors amb llista d'espera.

El certamen espera més de 20.000 visites professionals, de les quals al voltant d'un 20% són alcaldes o regidores d'arreu de l'Estat i un 35% són tècnics de l'administració.

Aquesta afluència provoca que gairebé no hi hagi places als hotels de la ciutat ni als de les poblacions de l'entorn.

El president de la diputació de Barcelona, Salvador Esteve, inaugurarà la fira i la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, en farà la cloenda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.