Administracions

administració

Blanes ajorna part del sou a empleats per pagar proveïdors

Vuitanta funcionaris percebran aquest mes 18.364 euros menys en total, que cobraran el mes vinent, pels problemes de tresoreria de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Blanes ha decidit ajornar el pagament dels complements extraordinaris (hores extres, caps de setmana, hores nocturnes, dietes, assistències a judicis i altres) a uns vuitanta treballadors per poder afrontar les factures a proveïdors.

Els afectats són de l'àrea d'Esports, Cultura, Serveis Municipals i la policia local. A la pràctica, amb la mesura, el gruix de treballadors percebran 18.364 euros menys, que l'Ajuntament destinarà a pagar factures pendents.

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va explicar ahir que es tracta només d'un ajornament, ja que els complements que no cobraran el mes de novembre els percebran el mes vinent. “Es tracta de complements extraordinaris per si han fet un servei molt puntual”, va dir Marigó, que va remarcar que tots els complements habituals i els sous els percebran íntegrament.

Marigó va dir que era urgent pagar factures pendents i que ja s'havien superat els 60 dies preceptius per pagar. Va recordar que pel que fa a alguns proveïdors que estaven pendents de cobrament, “potser els en depèn l'empresa perquè també han de pagar nòmines”. Marigó va destacar que es portarà al ple de dijous una proposta per demanar un crèdit a l'ICO de 775.000 euros per poder afrontar els problemes de caixa. “La Generalitat ens deu dos milions d'euros i tenim problemes de tresoreria”, va dir.

LA XIFRA

18.364
euros
és el que l'Ajuntament retalla aquest mes de complements extraordinaris per pagar factures a proveïdors.

La regidora Judit Llorens ha presentat la renúncia

La regidora del PSC Judit Llorens va presentar la renúncia la setmana passada, per motius personals, segons va explicar ella mateixa ahir. Algunes fonts apuntaven a la possibilitat que la renúncia es devia a desavinences amb alguna altra regidora, però Llorens va dir que “no és atribuïble a ningú en concret”. “Tornaria a votar el mateix equip, però he arribat fins aquí”, va afegir. “En qualsevol equip sempre hi haurà coses amb què hi estaràs d'acord o no”, va dir també. Judit Llorens era la tercera tinenta d'alcalde, responsable de Medi Ambient, Esports i Salut, i el seu lloc l'ocuparà Francesc Xavier Marco, que també va ser regidor durant el mandat anterior.

Josep Marigó va explicar que Marco prendrà possessió del càrrec de regidor el mes de novembre i que segurament assumirà les mateixes àrees que Llorens. “En principi no em replantejo grans ajustaments, durant aquest mes assumeixo jo les àrees que tenia Judit Llorens fins que entri un nou regidor”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.