Administracions

Un arbre que no deixa indiferent

El govern de Badalona ocupa amb un arbre blau el centre de la plaça de la Vila i desplaça el tradicional pessebre

Els grups de l'oposició el qualifiquen de “vulgaritat” i hi ha qui veu fins ocults en l'elecció del color

Els comentaris del grup d'avis que cada matí es troba als bancs que hi ha a pocs metres de l'Ajuntament de Badalona s'escampen sovint per tota la plaça. Sobretot quan el debat és pujat de to, com era el cas ahir al matí. Els dilluns acostumen a comentar la jornada de futbol però ahir va ser l'excepció. “Això és horrorós. On és el pessebre de cada any?”, es preguntava indignat un dels presents, en referència a l'arbre que el PP ha plantat al bell mig de la plaça.

El tradicional pessebre hi serà, a partir del dia 13, però aquest any quedarà uns metres desplaçat. Ja no ocuparà el centre de la plaça, reservat per a un arbre artificial de color blau, patrocinat i per tant pagat per diverses empreses de la ciutat. L'arbre, que no conté cap element decoratiu més enllà de les llums que s'encenen a les nits, no deixa ningú impassible. Per a bé o per a mal. El PP i els seus seguidors, segons el que es respira a les xarxes socials, hi estan encantats. Recorren a adjectius com “meravellós, fantàstic, extraordinari i preciós” per descriure la instantània nadalenca.

Els adversaris polítics no amaguen la seva decepció amb l'aposta nadalenca dels populars. L'exalcalde socialista Jordi Serra parla obertament de “vulgaritat” i assegura que la cosa s'espatlla especialment durant el dia, quan les llums estan apagades: “Encara és més lleig.”

El líder de CiU, Ferran Falcó, ha escrit: “Sembla tret d'un centre comercial de Los Angeles, o del pati de la Belén Esteban. És presumptuós, vulgar i gens mediterrani.” El color de l'arbre, un blau que recorda perfectament el del PP, tampoc no ha passat desapercebut. “Crec que falten les gavines a dalt de tot!!”, assegura a Facebook la diputada del PSC i exconsellera de Cultura, Caterina Mieras. A un parell de negocis que queden a tocar de la plaça de la Vila expliquen que l'arbre és tema de conversa de molts clients i que també és habitual la disparitat de criteris. Hi ha opinions per a tots els gustos, tot i que és cert, asseguren en aquests negocis, que les sensacions són extremes. O agrada moltíssim o el troben espantós, relaten.

Alguns veïns presents ahir a la plaça de la Vila lamentaven que l'arbre arraconi enguany el pessebre i el regidor d'ICV-EUiA, Carles Sagués, opina que, en temps de crisi, els diners que s'hi han destinat podrien haver tingut una finalitat més social.

Mentrestant, l'alcalde, Xavier Garcia Albiol, i el regidor de Via Pública, Daniel Gracia, presumeixen d'arbre. “És un dels llocs més fotografiats de la ciutat i està atraient veïns d'altres municipis”, assegura Gracia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.