Administracions

maresme

El govern de Vilassar de Mar rectifica i no s'apujarà el sou

Fonts municipals admeten l'error d'haver anunciat el repartiment entre els regidors del sou de l'alcalde, que hi renunciava

De moment, encara no se sap a què es destinaran els diners dins del pressupost

Rectificar és de savis. O almenys això és el que creu el govern municipal de CiU que governa amb majoria absoluta a Vilassar de Mar (Maresme). I és que l'executiu ha decidit finalment fer marxa enrere i no apujar-se el sou un 17% tal com es va aprovar en el ple municipal del passat 1 de desembre.

En aquell moment, el govern municipal va justificar l'augment –que també incloïa els regidors de l'oposició– a causa que l'alcalde del municipi, Joaquim Ferrer, va renunciar al seu sou de batlle –uns 53.000 euros anuals– perquè ja en cobrava un com a diputat de l'àrea de Cooperació i Assistència Local de la Diputació de Barcelona. Ferrer va renunciar al salari d'alcalde perquè, per llei, no es poden cobrar dos sous d'organismes públics al mateix temps.

Aquesta decisió, però, va aixecar molta polseguera tant a nivell local com mediàtic, i va col·locar en el blanc de les crítiques el consistori de Vilassar de Mar en aquest temps de crisi econòmica i retallades pressupostàries de serveis públics. Fonts municipals han reconegut “l'error” en l'anunci de l'augment dels sous i han destacat que aquella decisió va motivar “un debat intern” dins les files de CiU a Vilassar de Mar. Les mateixes fonts també han explicat que, fins i tot, alguns membres del govern han patit “situacions incòmodes” entre els seus conciutadans arrel de l'anunci de l'augment dels salaris dels edils. De la mateixa manera també s'apunta que “no es va saber explicar bé la decisió a la població”, la qual cosa també ha comportat l'acció del govern de fer marxa enrere. En la decisió inicial, també era previst destinar una part de sou de l'alcalde –uns 17.000 euros anuals– a les arques municipals en concepte d'estalvi. De moment encara no se sap a què es destinaran els diners que s'alliberen ara dins del pressupost municipal.

Els antecedents

Durant el plenari en què es va anunciar l'augment dels sous dels regidors, tota l'oposició hi va votar en contra, i alguns grups ja van anunciar en aquell moment que renunciaven a l'augment de sou que els pertocava. Aleshores, el portaveu de l'executiu local i primer tinent d'alcalde, Joan Roca (CiU), va argumentar que Vilassar de Mar “és a la banda baixa” en relació amb el nombre d'habitants i els sous dels seus polítics. Precisament el ple en què es va anunciar l'augment de sous dels edils va comportar un efecte crida a la població –gràcies en part a la difusió feta per les xarxes socials– que va fer que s'omplís la sala de plens de gom a gom. A més, també es van sentir alguns comentaris de desaprovació entre l'audiència.

LA XIFRA

53
mil euros
bruts anuals aproximats és el que cobrava fins ara l'alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer.

LA DATA

01.12.2011
El govern
de Vilassar de Mar aprova el repartiment del sou de l'alcalde entre tots els membres del consistori.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.