Administracions

VALLÈS OCCIDENTAL

Bustos garanteix que el passeig i la plaça d'Espanya s'urbanitzaran el 2012

L'Ajuntament de Sabadell té preparats quatre milions d'euros per col·laborar amb la Generalitat

Les obres es faran després de signar un conveni

L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, va garantir ahir que el passeig de la plaça Major i la plaça d'Espanya estaran urbanitzats durant el 2012. En el discurs de Nadal, Bustos va afirmar que el consistori sabadellenc ha preparat una partida de quatre milions d'euros per col·laborar amb la Generalitat a dur a terme les obres.

Malgrat que està en un últim tràmit de consens i diàleg del projecte, el nou passeig serà un espai molt “diàfan” amb arbres grans, pèrgoles per fer ombra, les sortides de l'estació i l'antiga font recuperada. A més, es plasmarà la història del tèxtil de la ciutat als paviments. L'alcalde va mostrar una imatge virtual de com quedarà el nou passeig.

Aquest projecte anirà lligat a la urbanització de la plaça d'Espanya. A banda de la gespa i l'arbrat, hi haurà un espai amb jocs infantils i terra de seguretat, un altre per a joves, un altre per a gent gran, a més dels accessos per a vianants a l'estació i la plaça.

Bustos va condicionar aquestes obres a la firma d'un conveni de col·laboració amb la Generalitat vinculat a fer subterrani el pas dels Ferrocarrils de la Generalitat. “Tenim quatre milions d'euros preparats”, va dir l'alcalde, que hi va afegir que les intervencions s'han de fer el 2012; “si no, seria un problema”.

Sobre les polítiques d'habitatge, Bustos va explicar que, a més de donar suport transitori a les famílies, el consistori signarà convenis amb les entitats financeres perquè lloguin els pisos que tenen buits a preus socials. “L'Ajuntament es compromet a tutelar el procés”, va afirmar l'alcalde. A més, l'empresa municipal Vimusa reorientarà l'oferta amb més habitatges de lloguer amb opció de compra.

D'altra banda, l'alcalde va recordar l'aposta per la recollida pneumàtica, amb 38 punts nous que donaran servei a 9.500 habitatges, cosa que obligarà a ampliar la planta. Aquest projecte estarà enllestit el 2013. Pel que fa a la seguretat, la Policia Municipal crearà tres subseus distribuïdes al nord, al sud i a l'oest de la ciutat.

LA XIFRA

4
milions d'euros
té preparats l'Ajuntament de Sabadell per a la urbanització del passeig i la plaça d'Espanya.

L'IKEA s'endarrereix tres mesos

La inauguració del centre comercial IKEA a Sant Pau de Riu Sec s'endarrerirà tres mesos perquè l'empresa que feia l'estructura de mòduls prefabricats de formigó va fer fallida. Per aquest motiu, ha estat necessari fer un nou concurs, una nova tramitació. Així, està previst que la superfície obri les portes el desembre de l'any que ve.

Relacionat amb aquest nou àmbit de la ciutat, Bustos va avançar que el president de la Generalitat, Artur Mas, inaugurarà la rotonda de la pota sud el mes vinent. Es tracta només de la primera fase dels accessos, que estaran enllestits el 2013. Els esforços se centraran en la ronda de l'Est, de la qual l'Ajuntament ha definit el traçat entre les carreteres de Mollet i de Caldes.

L'objectiu és tenir el projecte “a punt”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.