Administracions

barcelonès

La comissió d'absentisme detecta que un coordinador d'Albiol no du el fill a l'escola

ICV-EUiA exigeix a l'alcalde de Badalona que destitueixi de manera fulminant un càrrec de confiança del barri de Sant Roc

Va ocupar el número 16 a les llistes

Només vint dies després que l'alcalde de Badalona fes públic que havia destituït un càrrec de confiança del seu govern perquè havia donat positiu en un control d'alcoholèmia, el grup municipal d'ICV-EUiA ha denunciat (i aquest diari així ho ha constatat) que una altra persona fitxada a dit per Xavier Garcia Albiol, el coordinador del barri de Sant Roc, Antonio Cortés, té al darrere la comissió municipal que persegueix les famílies que protagonitzen un o més casos d'absentisme escolar. En el cas d'Antonio Cortés, un veí de Sant Roc d'ètnia gitana, nét de qui va ser patriarca de Sant Roc durant 20 anys (el tío Emilio) i número 16 a les llistes del PP a Badalona, el problema s'ha detectat actualment amb un fill menor, en edat d'escolarització obligatòria. La comissió d'absentisme escolar ho considera un cas “greu” que de moment no s'ha pogut combatre, tot i que, en aquest cas, ja fa mesos que es va activar el protocol contra l'absentisme escolar.

El president del grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Badalona, Carles Sagués, ha subratllat que el consistori “no es pot permetre contractar persones amb responsabilitat política que tinguin comportaments d'aquesta mena”, alhora que ha instat l'alcalde de la ciutat a “destituir-lo de manera immediata”. “És intolerable que amb diners públics paguem el sou d'una persona que dóna exemple justament del que no s'ha de fer”, ha dit el líder ecosocialista, que ha reclamat a Garcia Albiol “la mateixa contundència amb què fa vint dies va actuar amb el coordinador de Participació”. Sagués és de l'opinió que, vist el perfil d'alguns càrrecs de confiança del PP, “Albiol es preocupa més per pagar favors realitzats per gent que ha tingut al seu servei que no pas per l'eficàcia del seu govern”.

El president del grup municipal d'ICV-EUiA vol recordar a l'alcalde que el govern “té l'obligació de combatre l'absentisme escolar, no d'emparar-lo” i l'insta a “fer un aclariment públic del tema i demanar disculpes al conjunt de la població”.

LA FRASE

Reclamem a Albiol una actuació immediata que serveixi d'exemple per a la població
Carles Sagués
regidor d'icv-euia a badalona

Mals exemples per al col·lectiu gitano

Un fet que preocupa la comissió d'absentisme de la zona sud de Badalona (on s'inscriu Sant Roc) és que els líders de la comunitat gitana no donin exemple entre el seu col·lectiu. Al cas del coordinador de Sant Roc que treballa per a l'Ajuntament de Badalona, s'hi afegeixen els dels dos pastors que oficien les cerimònies a les principals esglésies evangèliques de la zona, els quals, segons han confirmat diferents fonts, també estan inclosos entre les famílies absentistes.

El cas del coordinador de Sant Roc no va ser valorat ahir pel PP, que està estudiant la situació concreta d'Antonio Cortés. Persones properes a la comissió d'absentisme han assegurat que el càrrec de confiança d'Albiol no ha presentat mai cap documentació que justifiqui el comportament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.