Administracions

Vallès Occidental

Terrassa retreu al govern que li deu 14 milions

L'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, ha retret al govern de la Generalitat que deu 14 milions al municipi en diversos conceptes de convenis de serveis que es presten des del 2009, un fet que ha condicionat l'elaboració del pressupost municipal que s'aprovarà d'aquí a pocs dies i que puja a 196,1 milions, incloent-hi les societats i les inversions en despesa corrent, cosa que significa una rebaixa d'un 1,95% respecte al del 2011.

Navarro lamenta les ingerències d'altres administracions en la confecció dels comptes, com ara la imposició per part de l'Estat de l'obligatorietat d'apujar un 10% l'IBI i la prohibició als municipis de demanar crèdits per fer inversions, encara que siguin comptes “sanejats com els de Terrassa”.

Tant Navarro com el portaveu d'ICV-EUiA, Manel Pérez, reclamen a les administracions “lleialtat” i que els passin els problemes de tresoreria. Recorden que també quedaran sense diners per al pla de barri de la Maurina.

Els comptes aposten per mantenir serveis com ara l'educació, la seguretat i la neteja; l'austeritat en la despesa i la priorització de l'atenció social, i l'estimulació de l'economia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.