Administracions

Vallès Occidental

Terrassa apuja el sou a set directius en plena retallada

Els increments municipals van dels 2.500 als 10.781 euros anuals per a un coordinador d'àrea, dos directors i tres caps

La UGT no ho troba ètic perquè la plantilla té els sous congelats

Set directius de l'Ajuntament de Terrassa tindran augments de sou en plena època de crisi i de retallades. Es tracta d'un coordinador d'àrea, dos directors de serveis i tres caps de diferents departaments municipals als quals s'ha canviat d'àrea de treball o de funcions. En concret, els increments són de 5.343 euros anuals per al coordinador d'àrea, fins a arribar als 83.147 euros de sou brut a l'any; de 2.556 i 6.031 euros anuals per a dos
directors de serveis, que cobraran 61.842 i 73.884 euros; i de 3.081, 6.129 i 10.781 euros que percebran anualment de més tres caps, fins a arribar a sous de 50.917, 59.285 i 53.155 euros anuals. A aquestes quantitats s'hi ha de sumar els diferents complements i plusos que puguin rebre cadascun d'ells.

Aquests augments han provocat la indignació de la secció sindical de la UGT, que s'ha dirigit dues vegades per escrit a la directora d'organització i recursos humans del consistori. La primera vegada, per mostrar la seva disconformitat i preguntar si els increments eren legals, i un cop rebuda la resposta que les noves retribucions s'ajusten a la legalitat i
que s'havia produït un estalvi en els canvis organitzatius reduint el nombre d'assessors, van enviar una segona missiva per reclamar que es rectifiquessin les pujades salarials,
ja que considera que “no són ètiques” en un context marcat per les retallades.

El secretari general de la secció sindical de la FSP UGT a l'Ajuntament, José Antonio Fernández, recorda que als treballadors se'ls ha congelat el sou dos anys i que se'ls amenaça de treure una part de la paga de productivitat i els ajuts socials. A més, es queixa que amb l'argument de l'austeritat no s'estan cobrint baixes, no es paguen hores extres i se'ls obliga a canviar d'horari de feina. “Si la justificació és que fan altres funcions, també hi ha altres treballadors que ho fan i se'ls diu que no hi ha diners per assumir-ho”, hi afegeix Fernández.

El sindicat es queixa que no participa en les valoracions dels llocs de treball i que “aquestes pujades per valor de 30.000 euros a directius arreglarien altres sous”. José Antonio Fernández conclou: “Si l'argument utilitzat és que a l'empresa privada els directius cobren més, que se n'hi vagin.”

El govern municipal ha aprovat enguany un pressupost de 196,1 milions d'euros i ha fet ajustos suprimint la programació de cursos i tallers als centres cívics, canviant horaris a les biblioteques i reduint l'horari d'obertura de l'oficina d'atenció ciutadana i de museus, entre altres mesures; a més, estudia la unificació de societats municipals.

LA XIFRA

33.923
euros és la suma
dels augments de sou anuals que es pagarà a càrrecs, sense comptar plusos i complements.

LA FRASE

Si l'argument és que a l'empresa privada els directius cobren més, que se n'hi vagin
José Antonio Fernández
Secretari general de la secció sindical de la FSP UGT
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.