Administracions

HISENDA LOCAL

Torroella reconeix que el govern li deu 1,2 milions

L'alcalde de Torroella, Jordi Cordón (CiU), va admetre en el ple d'ahir que el deute del govern de la Generalitat amb el consistori és d'1.215.492 euros i que ja ha reclamat a la conselleria el seu pagament. La partida més gran és del PUOSC i correspon a l'Espai Ter, que és de 650.000 euros. D'altres impagaments destacats són les dues llars d'infants (221.000 euros) i l'escola de música, 143.000.

Per unanimitat es va aprovar la moció d'UPM en què s'instava el govern a pagar. La moció d'ERC per reclamar que el percentatge de la taxa turística que es quedi al municipi sigui dels 50% del que es recapti va rebre els vots negatius dels nou regidors de l'equip de govern, que van argumentar grup a grup el seu vot. L'argument més directe, el del regidor del PP, Andrés Navarrete, que va explicar que havia votat a favor perquè així li havia demanat l'alcalde.

Per la via d'urgència va entrar en el ple la liquidació de l'exercici del 2011. El romanent de tresoreria per a despeses generals, calculat en 343.839 euros, va estar en el centre del debat. Per uns, poc; per d'altres, suficient. L'alcalde, Jordi Cordón, va anunciar que la relació de factures per liquidar el 31 de desembre és de 200.000 euros però que serà zero, en el moment de presentar la relació al govern estatal, perquè se signarà una pòlissa de crèdit.

El torn de precs i preguntes va créixer progressivament del desordre al caos. Preguntes, respostes múltiples i converses entre iròniques i agressives van desembocar amb un “calla, pallasso!”, del regidor Genís Dalmau, de LEST, al regidor del COET Gregori Sarquella.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.