Administracions

ADMINISTRACIÓ LOCAL

La inversió de Palamós el 2012, en mans de l'Estat

La paralització de tots els projectes d'inversió d'aquest any a Palamós –encapçalats per l'edifici de la Ciutadania i el pàrquing subterrani de l'Arbreda–, serà definitiva si el govern estatal no aixeca la prohibició de demanar nous crèdits als consistoris que tenen un nivell d'endeutament superior al 75% del seu pressupost.

El tinent d'alcalde d'Hisenda, Joan Gea, va xifrar la ràtio actual de deute municipal en un 82%. “Si es manté la restricció en el nou pressupost general de l'Estat, no s'afrontaran les inversions fins l'any vinent”, va dir, però va indicar que si s'aixeca podrien reactivar-les passat l'estiu.

Gea va dir que cap dels projectes previstos perdrà les subvencions compromeses, ja que estan vinculats al Pla de Barris i la Generalitat ha prorrogat els calendaris.

El regidor socialista espera que el consistori de Palamós pugui començar a recuperar liquiditat amb la injecció de crèdit del govern estatal per pagar factures de proveïdors. Per aquest motiu, la setmana vinent aprovaran al ple la relació que trametran a l'Estat i a final de mes volen enllestir un pla per ajustar l'estructura econòmica municipal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.