Administracions

garraf

Els treballadors municipals de Sitges s'abaixen el sou

Ajuntament i sindicats acorden l'eliminació de complements salarials com ara la productivitat, ajuts socials i formació durant dos anys

La mesura suposarà, enguany, un estalvi d'1,4 milions

Ni complement de productivitat, ni aportacions al pla de pensions, ni formació ni ajuts socials. L'Ajuntament de Sitges estalviarà enguany 1,4 milions d'euros retallant de la partida de personal conceptes com ara l'ajut a la compra d'ulleres i d'ortodòncia i a l'escolarització de fills. Suprimirà la formació que comporti un cost –es mantindrà la formació gratuïta que ofereix la Diputació i la interna que es pugui efectuar entre diversos departaments– i eliminarà un plus de productivitat que, en el cas de la policia municipal, suposarà una reducció de sou de 1.200 euros anuals. Els 72 agents ho notaran en la nòmina, mentre que altres empleats, com ara el personal d'oficina, no percebran cap rebaixa, ja que, segons el departament, el plus per productivitat és un o altre. Tampoc notaran la supressió en el pla de pensions, que tot just s'havia de començar a aplicar. Però sí que ho percebran aquells treballadors que el mes de novembre passat van demanar els diversos ajuts socials.

L'Ajuntament de Sitges arrossega un endeutament de 68 milions d'euros, dels quals 29 corresponen a un deute bancari i la resta, a factures pendents de pagar. La retallada a la partida de personal –el consistori té 420 empleats– és una de les mesures amb què es vol contribuir a la reducció del deute. El regidor d'Organització i Recursos Humans, Magí Almirall, va destacar ahir que aquest pla, consensuat amb els cinc sindicats amb representació al consistori, vol instaurar una filosofia “que impliqui els treballadors” en la bona marxa de l'Ajuntament, ja que els diners que es perdran aquest any i el vinent es recuperaran si millora la situació econòmica del consistori. Aquest model més acostat a l'empresa privada és, segons Almirall, “inaudit”.

El president del comitè d'empresa, Fermí Sánchez, va declarar que els sindicats no estan “plenament satisfets perquè renunciem a drets adquirits”, però va dir que els treballadors han realitzat “un acte de responsabilitat condicionats per l'endeutament i les dificultats de l'Ajuntament”. A canvi de les retallades, el govern municipal es compromet a no acomiadar personal.

L'alcalde, Miquel Forns, va destacar “el compromís de no fer fora ningú però reduint el capítol de personal amb l'eliminació de l'estructura supèrflua”. Els regidors del nou governs'han rebaixat el sou un 20%, segons Almirall. A més, s'ha eliminat una categoria directiva, la de cap d'àrea. L'Ajuntament sitgetà espera que l'any vinent l'estalvi sigui major que l'1,4 milió d'enguany. El consistori confia no haver de prorrogar aquesta mesura d'estalvi més enllà del 2013.

LA XIFRA

1,4
milions
d'euros s'estalviarà enguany l'Ajuntament de Sitges amb les mesures que ha acordat amb els sindicats.

LA FRASE

És el primer cas en què treballadors i govern s'uneixen perquè l'Ajuntament funcioni
Magí Almirall
regidor d'organització i recursos humans de sitges
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.