Administracions

Figueres tanca el 2011 amb 4,1 milions de dèficit i ja n'acumula nou en dos anys

L'Ajuntament haurà d'ampliar el pla de sanejament per incloure el nou romanent de tresoreria negatiu

El govern diu que ha millorat els números

L'Ajuntament de Figueres va tancar el 2011 amb 4,1 milions de dèficit, que s'afegeixen als 4,9 que ja va registrar el 2010. Això farà modificar el pla de sanejament, ja que s'hi haurà d'afegir el nou dèficit. Segons van explicar l'alcalde de Figueres, Santi Vila, i el regidor d'Hisenda, Manel Toro, en el pla de sanejament ja s'havia previst que es podria tancar amb 3,5 milions en negatiu i, per tant, ara el que s'haurà de fer és ampliar 600.000 euros del desviament.

En global, l'Ajuntament té en aquest moment nou milions de dèficit, als quals s'ha de restar el crèdit d'un milió d'euros que es va tancar fa poques setmanes. Segons Manel Toro, actualment s'estan negociant noves operacions de préstec amb entitats bancàries per eixugar la resta del dèficit. Vila hi va afegir que una part d'aquest romanent negatiu s'haurà de resoldre també amb mesures d'estalvi.

Per l'alcalde, les xifres de la liquidació són “raonablement positives” –el resultat negatiu s'ha reduït en 866.201 euros– i demostren “la bona feina feta” per “superar el bienni negre de 2009 i 2010”. Vila va admetre que “l'enfonsament dels ingressos” que es va viure en aquests dos anys “no es va correspondre amb una capacitat per reduir la despesa”. I hi va afegir que els números “generen un marc de confiança” amb bancs i amb els proveïdors.

El govern va destacar que l'estalvi net ha passat dels dos milions en negatiu l'any 2010 a gairebé la meitat el 2011 i que espera tancar el 2012 amb com a mínim “un euro en positiu”. També va donar dades de la reducció en l'endeutament, que el 2011 va ser del 87,45%, en comparació del 96,16% d'un any abans i del 108,87% a què es va arribar el 2009. L'objectiu de l'Ajuntament és tancar aquest any per sota del 75% de màxim que imposa l'Estat i poder tornar a demanar crèdit per a inversions, que ara no pot fer.

LES XIFRES

1
milió
d'euros ha aconseguit l'Ajuntament amb un crèdit, dels nou que acumula de romanent de tresoreria negatiu.
866.201
euros
s'ha millorat el dèficit registrat per l'Ajuntament, que ha passat dels 4,9 milions el 2010 als 4,1 el 2011.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.