Administracions

tarragonès

Principi d'acord entre Salou i Vila-seca pel consorci de Port Aventura

Salou es quedarà el 57% dels ingressos durant cinc anys, i una comissió fixarà el percentatge final

El Parlament va aprovar ahir la pròrroga del consorci

Jornada de doble cara per al conflicte entre Salou i Vila-seca sobre la renovació del consorci intermunicipal del Centre Recreatiu Turístic (CRT), l'ens que gestiona el desenvolupament i la recaptació fiscal de Port Aventura. Mentre el Parlament aprovava ahir la polèmica disposició afegida pel grup parlamentari de CiU que imposa als dos municipis la pròrroga del consorci i del repartiment dels ingressos del parc al 50% (notícia que Vila-seca va rebre ahir amb “satisfacció”), l'alcalde de Salou, Pere Granados, va anunciar l'assoliment d'un principi d'acord amb un repartiment dels diners diferent.

L'entesa entre les dues parts (que s'hauria assolit amb la mediació del delegat del govern a Tarragona, Quim Nin) estableix que durant els propers cinc anys el 57% de la recaptació serà per a l'Ajuntament de Salou, i el 43% restant, per a Vila-seca. Els dos municipis han d'acabar de consensuar ara la creació d'una comissió tècnica que serà la que fixarà els drets reals de cada municipi i el percentatge definitiu de repartiment dels ingressos que s'aplicarà a partir del sisè any de vigència. L'acord es va assolir la matinada d'ahir en la primera trobada que els dos alcaldes han tingut per parlar del tema des del mes de setembre, durant un viatge a Madrid.

Aquest camí obert, però, no mitiga la indignació de Salou per l'aprovació ahir de la pròrroga forçada del consorci en les mateixes condicions de la seva creació, el 1992. “És una decisió no ajustada a dret, i recorrerem”, va anunciar Granados. El consistori estudia presentar un recurs d'inconstitucionalitat i anuncia que recorrerà contra qualsevol acte que es produeixi en virtut d'aquesta disposició.

Vila-seca, per la seva banda, sí que va aplaudir la decisió del Parlament, i tot i no fer referència al principi d'acord, sí que va oferir “diàleg i flexibilitat” al municipi veí.

LES FRASES

Recorrerem contra la decisió del Parlament. És la Generalitat la que no ha volgut negociar amb nosaltres
Pere Granados
Alcalde de Salou (CiU)
El conflicte es resoldrà, i part de la solució és aquesta pròrroga. Treballarem per assolir un acord
Andreu Mas-Colell
Conseller d'Economia
No volem de cap manera la incomoditat de ningú i volem arribar a un acord amb Salou
Josep Poblet
Alcalde de Vila-seca (CiU)

Abstenció clau del PP

La polèmica pròrroga forçada del consorci del CRT, que és la que va encendre la guspira del conflicte entre Salou i Vila-seca, va quedar ahir aprovada pel Parlament dins de la llei d'acompanyament dels pressupostos. Finalment, va ser l'abstenció del PP el que va fer possible que prosperés la mesura, que va tenir els vots a favor de CiU i Joan Laporta. Durant la sessió de control al govern del matí, i preguntat pel PSC, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va defensar la mesura com a part de la solució al conflicte “històric” entre els municipis, i va acusar els socialistes d'atiar la tensió local.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.