Administracions

barcelonès

Badalona tindrà correbous tot i la campanya en contra

És més que probable que el PP i el PSC salvin la festa que se celebra al barri de Llefià des de l'any 1984

La plataforma Badalona Sense Correbous ja ha recollit 5.000 firmes contra l'acte

L'esforç fet en els darrers mesos per la plataforma Badalona Sense Correbous no donarà els fruits que les entitats que en formen part desitjaven. Tret d'alguna sorpresa de darrera hora, el barri de Llefià tornarà a tenir la festa que popularment és coneguda com a suelta de vaquillas, impulsada des de l'any 1984 per l'associació de veïns de Sant Joan de Llefià Gran Sol. Per poder convertir un amfiteatre de Llefià en una improvisada plaça de braus, la tradició ha de rebre primer el vistiplau d'un ple municipal, tal com hi obliga la llei 34/ 2010. En pocs dies, concretament el 27 de març, els quatre grups polítics amb representació a l'Ajuntament hauran d'aprovar o rebutjar els correbous. I és que el govern de Badalona, del PP, ja ha rebut la petició de permís formulada per l'entitat veïnal i no vol allargar el tràmit més enllà d'aquest mes, segons han confirmat fonts municipals.

Ahir mateix, a petició d'ICV-EUiA, la comissió de territori va acordar que el vot, arribats en aquest punt, serà individual i secret. Aquest element innovador respecte a la votació de l'any passat (es va fer a mà alçada i només CiU va donar llibertat de vot als seus regidors) difícilment arribarà a distorsionar el resultat d'una votació que es preveu favorable als interessos dels veïns que promouen la festa. El PP s'ha mostrat a favor dels jònecs i es preveu que tant l'alcalde com els deu regidors restants votin a favor dels correbous, seguint les passes de l'any passat. El líder del PSC, Jordi Serra, ha avançat que tot indica que els socialistes faran costat, un cop més, als promotors de la festa. Amb el PP i el PSC a favor de les vaquillas, la posició dels altres dos grups és irrellevant. L'any passat, dos regidors de CiU hi van votar a favor i dos més es van abstenir. Per la seva banda, ICV-EUiA votarà en contra, com no podia ser d'una altra manera.

I és que la coalició d'esquerres és un dels tres col·lectius que a finals de l'any passat van impulsar la plataforma Badalona Sense Correbous, juntament amb Animanaturalis i Asoa. En poc més de dos mesos han recollit 5.000 firmes que reclamen que s'aturi aquesta tradició. La voluntat de la plataforma era arribar a 10.000 firmes, però confiant que el debat en el ple no tindria lloc fins al maig, un mes abans de la celebració dels correbous. Ara, irremeiablement, hauran d'avançar els seus plans.

LA XIFRA

5.000
firmes
ha recollit la plataforma Badalona Sense Correbous amb la voluntat d'aturar la festa de Llefià.

“Confiem que alguns s'ho repensin”

La presidenta d'Animanaturalis, Aïda Gascón, no perd l'esperança d'aturar els correbous de Llefià, una festa on els animals són torejats pels espontanis. Gascón confia que abans no es voti en un ple, en qüestió de dies, “algun partit s'ho pugui repensar i, si més no, s'abstingui”. El regidor d'ICV Àlex Mañas va publicar al Twitter que un regidor del PSC havia donat suport a la campanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.