Administracions

Barcelonès

El projecte d'un oratori enfronta els governs de Badalona i Sant Adrià

Albiol insta els pakistanesos a obrir la nova mesquita al municipi veí

El ple de Sant Adrià censurarà l'alcalde de Badalona si no recondueix la situació

Ara diu blat, ara diu ordi. El PP de Badalona sembla que adequa el seu discurs sobre la demanda d'oratoris a allò que li convé en cada moment, una política que podria obrir una fissura en les relacions entre els alcaldes badaloní i adrianenc. Fa alguns dies, el regidor de la zona sud, David Gómez (PP), assegurava a aquest diari que les naus industrials que l'executiu local havia proposat a la comunitat pakistanesa de Badalona per habilitar-hi una mesquita estaven emplaçades a la zona de sud de Badalona.

Només uns quants dies després, l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol (PP), afirmava en un altre mitjà de comunicació que cinc de les sis naus facilitades pertanyien al municipi veí de Sant Adrià. Albiol no amagava la seva preferència a obrir la porta per tal que els pakistanesos de la zona sud de Badalona es concentressin a resar fora de la ciutat, tot i que només creuessin la frontera uns metres.

Les declaracions del batlle badaloní van provocar la reacció immediata de l'alcalde de Sant Adrià, el socialista Jesús Maria (Sito) Canga, que en les darreres hores ha contactat amb Albiol per la via telefònica. Segons Canga, el seu homòleg badaloní li ha negat la informació que feia referència a les opcions de Sant Adrià de Besòs, assegurant que mai van sortir de la seva boca. Canga va fer públic ahir que ha exigit a Albiol una rectificació, tant en el mitjà de comunicació que va publicar la informació com a través d'una carta adreçada a l'Ajuntament de Sant Adrià.

Si no arriba en les pròximes hores, el ple de Sant Adrià de Besòs que s'ha de fer dilluns vinent censurarà Xavier Garcia Albiol, tal com ha garantit Sito Canga. Ahir a la tarda, Albiol no havia fet cap pas. Tampoc no va aclarir quin és l'emplaçament exacte de les sis naus industrials que el govern de Badalona proposa als pakistanesos que els divendres resen en una plaça pública de Sant Roc. Fonts d'aquesta comunitat van detallar ahir que en la llista hi ha naus tant de Badalona com de Sant Adrià de Besòs, però no en van concretar la xifra.

Sant Adrià no dóna permisos per a oratoris

Tant si és una com si són sis les naus de Sant Adrià que el govern d'Albiol ha proposat als pakistanesos, aquesta comunitat no podria tramitar cap d'aquests permisos. I és que Sant Adrià, des del 30 de setembre de l'any passat, té aprovada una moratòria d'un any que impedeix obrir centres de culte. Prèviament, ja havia acordat evitar-los a les zones industrials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.