Administracions

administracions

Olot s'afegeix a Roses i també tindrà seu del Síndic de Greuges

Rafael Ribó ho va proposar a l'alcalde en el marc de l'última visita que el seu equip va fer a la ciutat

Vol agilitzar així la relació amb els administrats

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, tindrà oficina permanent a Olot, la segona a les comarques gironines després de la de Roses. Ho va proposar a l'alcalde, Josep Maria Corominas, en el marc de l'estada del seu equip a la capital garrotxina per atendre les queixes i consultes. Es tracta d'un servei d'atenció a les persones virtual i no pas d'una oficina amb un funcionari com a tal. Ara, el Síndic i l'Ajuntament d'Olot hauran d'articular i concretar el funcionament d'aquest servei.

A la pràctica es tracta que l'equip del Síndic de Greuges de Catalunya es desplaci a la capital garrotxina d'una forma molt més regular que no pas fins ara. També que les dues administracions articulin sistemes d'atenció a les inquietuds dels ciutadans que volen estar en contacte amb el Síndic perquè l'atenció sigui més ràpida, efectiva i directa. Tot plegat s'ha de concretar en un conveni que, properament, signaran Rafael Ribó i Josep Maria Corominas. L'alcalde ha dit que Olot tindrà aquesta oficina del Síndic, tot i que, fa poc, va rebutjar incorporar al reglament d'organització municipal la figura del defensor del ciutadà que proposava el partit assembleari sense representació al consistori Alternativa per la Garrotxa. Segons ell, la ciutat té unes dimensions que encara fan possible una relació fàcil amb l'administració. Això no obstant, diu que l'oficina la facilitarà encara més.

LA XIFRA

85
consultes va atendre el Síndic de Greuges de Catalunya a la comarca de la Garrotxa l'any passat

LA FRASE

A Olot, hi ha una relació fàcil amb l'administració, però si el Síndic creu que cal una oficina l'obrirem
Josep Maria Corominas
alcalde d'olot

Ha estat tres vegades a la ciutat

L'oficina del Síndic s'ha desplaçat a Olot per tercera vegada des del 1996 per atendre queixes i consultes dels habitants. En total, ha rebut 21 visites, que s'han materialitzat en 16 queixes i 6 consultes. Durant el 2011, els olotins van fer arribar al Síndic 42 actuacions i, a la Garrotxa, 85, sobretot relacionades amb processos administratius, urbanisme i habitatge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.