Administracions

administracions

L'Ajuntament d'Arbúcies s'uneix a una cooperativa de finances ètiques

El seu objectiu és impulsar projectes que tenen dificultats de finançament amb la banca tradicional

Prioritzarà els que tinguin un vessant social

L'Ajuntament d'Arbúcies ha signat un conveni amb la cooperativa de finances ètiques Coop57 per poder donar sortida a les iniciatives que sorgeixin al municipi i que tinguin dificultats per trobar finançament a la banca. Segons el conveni, l'Ajuntament cedirà l'espai i la infraestructura de l'oficina de promoció econòmica perquè Coop57 pugui assessorar, i farà una aportació de 3.000 euros anuals. L'Ajuntament pretén així potenciar “un teixit productiu amb responsabilitat social, mediambiental i comunitària”.

La iniciativa va sorgir, segons explica el regidor d'Atenció i Serveis a les Persones, Jaume Salmerón, de la necessitat de buscar un altre model per impulsar projectes que donin feina al municipi. Salmerón explica que, de fet, en la majoria de projectes que sorgeixen el que sol fallar és el finançament, “perquè a la banca tradicional és difícil aconseguir diners”, hi afegeix. Una de les condicions per finançar els projectes és que tinguin “un valor afegit social”, va explicar Salmerón. “En el context de crisi que hi ha ara, hem d'impulsar l'economia social, que les empreses compleixin els requisits ètics pensem que és una visió interessant”, opina el regidor.

LA XIFRA

3.000
euros
és l'aportació anual que farà l'Ajuntament a Coop57, que ajudarà a impulsar cooperatives al municipi.

Quatre Arroba, el primer projecte

El primer projecte que s'ha finançat a través de Coop57 obre les portes a Arbúcies avui, precisament. Es tracta d'una cooperativa de serveis d'informàtica batejada amb el nom de Quatre Arroba. El projecte el van endegar tres informàtics, dos dels quals no tenien feina. “Podem oferir gairebé qualsevol servei a una empresa, des de desenvolupar un programa fins a resoldre una instal·lació d'un servidor, fer la pàgina web i tasques de manteniment..., i on no arribem també podem gestionar el contacte”, explica Èric Zapater, un dels socis. “Ens vam constituir com a cooperativa perquè primer vam decidir com volíem treballar, i teníem clar que cadascú havia de tenir el mateix pes”. També defensa el vessant social del projecte. “A part de donar feina a tres arbuciencs, la nostra intenció és oferir formació i reciclatge a sectors en risc”, va explicar. Aquesta part, però, vindrà més endavant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.