Administracions

barcelonès

Tres dels sis casals de joves de Badalona, sense personal

El PP comunica a les entitats juvenils que els casals de Llefià, la Pau i Sant Crist surten del programa de dinamització d'aquests espais

Les entitats poden fer ús dels locals però fent tasques de voluntariat

El govern de Badalona del PP ha anunciat que dels sis casals de joves que funcionen actualment a la ciutat, només la meitat (la Salut, Lloreda i Morera) podran mantenir els programes de dinamització que actualment porten a terme, en el marc del programa Vadejoves. Als altres tres (Llefià, Sant Crist i la Pau) se'ls reduirà l'aportació municipal (la seva gestió ni tan sols sortirà a concurs) fins al punt que les entitats juvenils que els gestionen després de concórrer a un concurs hauran de prescindir de tot el personal que tenen contractat.

El regidor de Joventut, Juan Fernández, es nega a parlar de “tancament” de la meitat dels casals de joves i assegura que les entitats que fan ús de l'espai “podran continuar utilitzant-lo, tot i que no disposaran d'una aportació directa. Els subvencionarem alguns dels projectes que ens presentin”, sosté, tot admetent que ara per ara no hi ha cap partida reservada amb aquesta única finalitat. El titular de Joventut assegura que la pèrdua d'alguns serveis quedarà compensada amb la pròxima obertura del Badiu Jove, un espai cèntric que ja va projectar l'anterior govern.

L'anunci del PP ha obert una gran escletxa en les relacions entre el govern de Badalona i les entitats juvenils, que ja han anunciat que si els populars no varien el model renunciaran a presentar-se al concurs per gestionar els tres casals que seguiran oberts (un d'aquests el gestiona una empresa privada). Les entitats, que continuaran lluitant per salvar un model similar a l'actual, consideren que només es pot parlar de “tancament” de casals i que la resta de fórmules per referir-se al futur d'aquests serveis “és pura demagògia”. Lamenten que el PP ometi per complet una moció que va aprovar l'oposició i que instava el govern a no retallar els casals. Amb el nou model, el PP s'estalvia un 30% de diners, segons Fernández.

Acomiaden 18 treballadors, que tornaran

El govern de Badalona ha comunicat a divuit treballadors de la plantilla municipal, adscrits a diferents departaments, que prescindeix dels seus serveis. Entre els acomiadats hi ha tant funcionaris com personal laboral. Ara bé, sembla ser que l'executiu local ha adquirit el compromís davant els sindicats de la corporació d'anar reincorporant aquestes divuit persones a mesura que altres treballadors de l'administració local es vagin jubilant o prejubilant. L'acord consistiria a cridar-los a treballar abans no esgotin la prestació de l'atur. Una de les persones acomiadades, que vol quedar en l'anonimat, ha lamentat el poc temps amb què se li va comunicar la decisió, i va recordar que els afectats no disposen de cap compromís per escrit que garanteixi el seu retorn.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.