Administracions

barcelonès

Serra insta Albiol a retirar el pla per fer 3.000 pisos al port

El líder del PSC manté que el projecte només beneficia les promotores

El cap de l'oposició a Badalona, el socialista Jordi Serra, ha anunciat que el seu partit demanarà “la retirada” del pla que ha dissenyat el govern local del PP per ampliar el nombre de pisos que es construiran a l'entorn del port, per passar de 2.000 a 3.000. En un primer moment, el PSC va assegurar que presentaria al·legacions al projecte, però ara, un cop ha estudiat a fons la documentació, optarà per instar l'alcalde Garcia Albiol a fer marxa enrere.

L'element que portarà el PSC a fer aquesta sol·licitud, segons Jordi Serra, és el benefici que el canvi de projecte aportarà a les promotores, la majoria entitats bancàries. Segons l'informe d'Urbanisme, el planejament vigent donaria uns ingressos de 204,58 milions. Amb la nova ordenació, es podrien obtenir 234,42 milions. Serra indica que el PP està aprofitant els 10.000 m² de zona verda de més que ja va reservar l'anterior govern i que ara permet ampliar el nombre de pisos sense augmentar la zona verda. “El fet de no haver d'ampliar aquesta reserva ja està fent que les promotores s'estalviïn 10 milions d'euros”, manté.

L'edil socialista entén que és “del tot inacceptable” promoure una modificació d'aquest tipus sense obtenir cap més benefici per a la ciutat. Serra lamenta que Garcia Albiol “no sigui capaç de defensar l'interès públic”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.