Administracions

Baix Llobregat

Sant Boi apaga 700 llums i estalvia 87.000 euros

L'Ajuntament de Sant Boi ha decidit apagar prop de 700 fanals dels 10.615 que hi ha als carrers amb l'objectiu d'estalviar cada any 87.000 euros. Aquesta xifra, que és el preu resultant de la reducció en 625.000 kWh, representa un 10% de la factura anual. Segons el consistori, amb aquesta mesura es busca l'estalvi econòmic, però també l'adequació de la il·luminació a la normativa estatal, que té com a finalitat reduir la contaminació lumínica. Per aquest motiu, s'han apagat els llums de les zones on els nivells d'il·luminació eren superiors al que està permès.

D'altra banda, l'Ajuntament ha signat un conveni amb cinc escoles públiques segons el qual el consistori tornarà als centres escolars la meitat dels diners que estalviïn en electricitat, calefacció i aigua calenta. L'Ajuntament es fa càrrec de les factures, i per promoure l'estalvi entre els alumnes premiarà les escoles, que podran invertir els diners com desitgin. A tall d'exemple, l'escola Benviure, que ha participat en la prova pilot del projecte Euronet 50/50, ha estalviat en dos anys 2.200 euros. 1.100 se'ls queda l'Ajuntament i els altres 1.100, l'escola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.