Administracions

Hisenda municipal

Arbúcies estudia quin patrimoni es pot vendre

L'Ajuntament inventaria totes les propietats municipals i necessita vendre per fer front a nòmines i deute

L'Ajuntament d'Arbúcies ha començat a fer un inventari del patrimoni que té el municipi per veure què pot vendre per poder fer front al pagament de nòmines i deute. Segons va explicar ahir la regidora d'Hisenda, Amàlia Delgado, no s'ha fet mai cap inventari del patrimoni i tot just han començat, de manera que encara no pot dir quan estarà acabat. Paral·lelament, s'haurà de fer una taxació de tot l'inventari a preu de mercat “per veure què és més viable”, segons Delgado.

“Hem de fer una valoració al més exacta possible, perquè una cosa és el preu al qual es va comprar i una altra és el preu que pugui tenir ara”, hi afegeix.

Tot i que encara no s'ha valorat, una de les possibilitats és vendre el pis de la Farga que l'Ajuntament té cedit al Centre Ocupacional Montsoriu. “És la primera vegada que es planteja vendre patrimoni per fer front a despesa corrent”, va explicar Delgado.

D'altra banda, el grup d'ERC va fer pública ahir una nota per donar suport als treballadors de l'Ajuntament, ja que “molt aviat”, segons Delgado i l'alcalde, Pere Garriga, se sabrà com es reduirà la plantilla de l'Ajuntament, que actualment té prop de cent treballadors, i necessita reduir-se aproximadament en una vintena.

Els republicans van votar en contra del pressupost del 2012 perquè consideren que “no és un pressupost per sortir de la crisi” i “per la total manca de diàleg amb l'equip de govern per trobar alternatives de consens”.

Delgado va explicar ahir que ja els hauria agradat que els pressupostos del 2012 permetessin sortir de la crisi, però va recordar que serà un camí molt més llarg, que no es pot fer en un any. Pel que fa a la partida de personal, va recordar que els salaris representen una despesa de 2.700.000 euros, que sobrepassa els ingressos d'impostos directes, “que haurien de servir per cobrir el capítol 1, i pugen a 2.300.000 euros”. “Si ERC té una vareta màgica i sap com sortir de la crisi aquest any, que ens ho digui”, va dir Delgado. També va recordar que en realitat l'Ajuntament té 120 places de personal, i de cobertes, 95, però a l'estiu s'ha de contractar sempre més personal (monitors i socorristes) i s'arriba als 104, una xifra del tot insostenible per a un municipi com Arbúcies.

El deute a proveïdors puja a quatre milions, i es deuen 4,3 milions més de préstecs.

LA FRASE

És la primera vegada que es planteja vendre patrimoni per fer front a despeses corrents
Amàlia Delgado
Regidora d'Hisenda
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.