Administracions

administració

El govern estableix el mínim de seguretat a les platges

Coordinarà també la decisió sobre el color de les banderes que alerten del risc per als banyistes

Es presenta als ajuntaments gironins la campanya d'estiu també per a plans d'incendis i inundacions

El govern ha decidit coordinar i centralitzar les mesures per a la millora de la seguretat a les platges, una tasca que fins ara depenia en bona part dels ajuntaments. En una jornada que es va fer ahir a Girona, el delegat del govern, Eudald Casadesús, i el director dels serveis territorials d'Interior, Albert Ballesta, van presentar, juntament amb els caps dels cossos de seguretat, les novetats d'aquest any en la seguretat de les platges i també del pla Infocat i Inuncat davant els alcaldes i regidors gironins. La principal novetat són les actuacions referents a les platges, ja que aquest any s'aplicaran un seguit de mesures recomanades en espera que el 2013 es tramiti un projecte de decret definitiu. Aquestes mesures inclouen la centralització de la decisió del color de la bandera que ha de tenir una platja determinada en funció del temps i l'estat de la mar, decisió que es coordinarà des del CECAT i que es farà pública cada dia a través d'internet. També s'establiran tres categories de risc per a les platges: alt, mitjà i baix. Les d'alt risc seran sobretot les més grans i concorregudes, que hauran d'estar vigilades obligatòriament per socorristes. A la resta, com ara a les cales, s'advertirà que el bany no és vigilat. Segons Ballesta, així es volen evitar desgràcies com les diverses morts de l'any passat.

Pel que fa a la campanya d'incendis, es mantindran exactament els mateixos efectius que el 2011, entre voluntaris, mitjans aeris, bombers i auxiliars forestals. Ballesta va apuntar que les previsions meteorològiques indiquen que pot ser un estiu difícil, i Casadesús va explicar que ara la campanya d'estiu està més o menys controlada gràcies a les pluges de la primavera, però que tot dependrà del mes de juny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.