Administracions

vallès occidental

Sanció a Cerdanyola per haver gravat veïns sense permís

El sindicat de policia denuncia enregistraments telefònics a ciutadans a l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades

No multen el consistori en ser organisme públic, però l'obliguen a rectificar

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha sancionat l'Ajuntament de Cerdanyola per vulnerar la llei orgànica de protecció de dades de caràcter personal (LOPD) utilitzant un sistema d'enregistrament de trucades a la seu de la policia local, que incloïa trucades efectuades amb finalitats administratives, sense que s'oferís la informació que s'estava gravant la conversa. L'APDCAT considera que aquesta és una infracció lleu, però en ser un organisme públic no hi ha sanció econòmica, sinó que es tramet al síndic de greuges, i obliga el consistori a fer modificacions en el termini d'un mes.

En concret, la denúncia la va fer arribar el Sindicat de Funcionaris de Policia (SFP) el gener del 2011 explicant que a les dependències de la policia local s'enregistraven trucades –per mitjà dels telèfons 092, 936912000 i 935808888– i no s'avisava el ciutadà. La informació quedava enregistrada i es referia tant a dades relatives a infraccions penals i investigacions policials, com a informacions de caràcter administratiu i assistencial. Després d'un procés d'investigació i que el mateix ajuntament presentés al·legacions i modifiqués el sistema, es va produir, a finals del mes de gener, la resolució definitiva.

El sindicat també va presentar una altra denúncia sobre la protecció de dades personals, en diversos formularis que també haurà de modificar el consistori per complir la llei, segons la resolució de l'APDCAT. El sindicat recorda que en aquest casos, si hagués estat una empresa privada, s'hauria multat el consistori amb 40.000 euros per cadascuna, i demana al govern una disculpa pública.

LA DATA

4.01.2011
És la data en què va rebre la denuncia
l'APDCAT, que va comunicar la resolució definitiva el 31 de gener passat.

Queixes de la policia per falta de mitjans

El sindicat policial ha censurat la política del govern municipal per reiterats incompliments en matèria de seguretat i salut laboral, posant d'exemple que els extintors no s'han revisat i les boques d'incendi no tenen pressió. També afirmen que l'intendent en cap va admetre que els falten mitjans i no disposen d'armilles antibales interiors ni adaptades a l'anatomia femenina, ni alcoholímetres ni broquetes per fer proves d'alcoholèmia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.