Administracions

BAIX CAMP

El deute de Reus augmenta fins als 401 milions

El préstec pels proveïdors l'eleva en 13 milions, tot i que es preveu reduir-lo enguany

L'alcalde anuncia que vendrà més patrimoni municipal i demana un any més per canviar el model d'Innova

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer (CiU), va demanar ahir “confiança” als ciutadans: “Estem en la bona línia i fent el que toca per reactivar l'economia”, va dir. Pellicer va remarcar “l'herència insostenible” de l'anterior govern.

El primer any de govern s'ha dedicat a “fer-ne una radiografia” i a fer els primer passos “cap a un nou model de gestió i organització”. Pellicer n'ha reclamat un altre per acabar la reestructuració d'Innova Fins ara, només s'han iniciat els tràmits per fusionar el grup d'Aigües i s'ha posat a la venda la funerària. Tot, a causa de la “complexitat legal, jurídica i mercantil”, segons ha dit. Reus vendrà més patrimoni municipal –empreses d'Innova o sòl– per retallar un deute que s'ha incrementat en 13 milions. El préstec estatal per pagar els proveïdors l'ha situat en 401 milions, però el govern preveu haver-lo reduït en 12 a finals d'enguany. El govern també confia a resoldre aviat el conflicte amb l'altra patata calenta, l'empresa Metrovacesa, amb la qual va tenir ahir una reunió “tècnica”.

El primer secretari del PSC, Francesc Vallès, ha qualificat aquest primer any de “perdut per la incapacitat de gestionar i dissenyar un projecte de ciutat”. A més, considera que vendre's patrimoni és un “error, i encara més quan hi ha alternatives per reduir el dèficit i evitar la retallada de serveis a través del fons de reserva d'Innova, que és de 20 milions”. Per la seva banda, David Vidal, portaveu de la CUP, ha dit: “Quan eren a l'oposició, veneraven Innova com a eina de gestió i ara la desmunten... Estan canviant un model de Reus SA de gestió dels serveis públics al de Reus en venda, sense terme mitjà. Això es deu a la improvisació.”

LA FRASE

Demano confiança als ciutadans, perquè estem en la bona línia i fent el que toca per reactivar l'economia
Carles Pellicer
ALCALDE DE REUS

Optimisme pel futur a Tarragona

La portaveu del govern de Tarragona, Begoña Floria (PSC), va assegurar ahir que l'executiu afronta amb “moderat optimisme” el que resta de mandat amb els apunts positius de l'adjudicació dels Jocs del Mediterrani i la confirmació de projectes com l'establiment d'Ikea. Tot i això, Floria va reconèixer que la crisi general afecta la gestió de l'Ajuntament i va reclamar que s'aclareixi el finançament i les competències locals.

a.p.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.