Administracions

Cornellà ordena clausurar la discoteca Capitolio malgrat l'ordre judicial

El local tancarà aquesta nit i durant un mínim de 10 dies, fins que el jutjat resolgui sobre el cas

Els propietaris veuen indicis de prevaricació en la decisió municipal

L'Ajuntament de Cornellà ha decidit novament tancar la discoteca Capitolio, un dels locals més conflictius del polígon Femades, malgrat la resolució judicial de la setmana passada que obligava a mantenir-la oberta per conservar la feina de les 25 persones que hi treballen. De moment, el consistori ha guanyat l'estira-i-arronsa, ja que el recurs que han presentat els propietaris no impedirà que avui es faci efectiu el tancament durant un mínim de 10 o 15 dies, segons resolgui el cas el jutjat. La titular del contenciós administratiu número 3 de Barcelona no ha considerat que hi calgui actuar de manera urgent i s'esperarà a escoltar els propers dies les raons del consistori per decidir si suspèn el tancament o si permet que continuï clausurat els quatre mesos decretats per l'Ajuntament.

El govern municipal va tornar a ordenar-ne el tancament provisional perquè el local no ha respectat l'aforament màxim permès i ha incomplert la normativa sobre el control d'accés. El local té una capacitat permesa de 356 persones, però els inspectors van detectar 566 persones a l'interior. Des del 2007 s'havien obert quatre expedients sancionadors que van conduir a la primera ordre de tancament. “L'Ajuntament no comparteix la resolució de la jutgessa que va dictaminar mesures cautelars contra el tancament”, van assenyalar ahir fonts municipals, que es van referir a la mort d'un jove la setmana passada, apunyalat a les portes del Capitolio.

El secretari de la patronal d'oci Fecasarm, Joaquim Boadas, va reaccionar ahir indignat a l'ordre del consistori i la “traïdoria” amb què, al seu entendre, ha actuat, sense donar temps al propietari del local a impedir el tancament la revetlla de Sant Joan. “L'Ajuntament no ha deixat capacitat de defensa i reacció i ha guanyat”, va manifestar el secretari de la patronal, que hi va afegir que estudiaran “la via penal contra l'Ajuntament”, perquè hi veuen indicis d'un delicte de prevaricació. Boadas va considerar “molt greu” que el consistori “no respecti la resolució judicial”.

LA FRASE

És molt greu que la jutgessa dicti una resolució i que l'Ajuntament no la respecti
Joaquim Boadas
secretari de la fecasarm

Els Mossos reforçaran la vigilància

R.M.B.

Els Mossos d'Esquadra reforçaran la vigilància policial amb efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), que estan especialitzats en seguretat ciutadana i control de l'ordre públic. Així ho van sostenir ahir fonts policials a Europa Press, tot i que l'Ajuntament de Cornellà està esperant una resposta a la petició de més efectius policials. Els responsables municipals afirmen que els Mossos es van retirar el juliol passat del dispositiu conjunt establert amb la policia municipal per vigilar Femades els caps de setmana. El dispositiu conjunt no es va reprendre al setembre, segons el consistori, tot i que els Mossos d'Esquadra sempre han negat que s'hagin retirat de
la zona. L'Ajuntament ha reclamat reiteradament que
la Generalitat hi reforci els dispositius de seguretat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.