Administracions

barcelonès

El PP i CiU reserven 3 milions a Badalona per pagar expropiacions

El govern de Badalona del PP i el grup municipal de CiU, a l'oposició, han acordat destinar 3 milions a sufragar una part dels prop de 9 milions que el consistori deu en matèria d'expropiacions –comptant 600.000 euros d'interessos–, acumulats en els últims anys. CiU va votar dimarts a favor d'una modificació de pressupost que permet desviar 3 milions destinats inicialment a altres partides i injectar-los en aquest nou concepte. En el ple de maig, el PP ja va intentar arreplegar els diners restant-los d'altres inversions del pressupost municipal, entre les quals hi havia 900.000 euros compromesos amb Dalt la Vila.

Tota l'oposició es va negar a aprovar la modificació de pressupost i el dictamen no es va elevar al ple. Més tard, el PP i CiU van negociar una alternativa a la proposta inicial i dimarts CiU va aprovar variar el pressupost a canvi de garantir, amb caràcter immediat, 200.000 euros per al nucli històric. Queden assegurada la urbanització del carrer de Dalt la Vila i, entre d'altres, l'obertura del carrer Termes Romanes. “És el que hem pactat amb els veïns”, indica Ferran Falcó.

L'alcalde, Xavier Garcia Albiol, va argumentar ahir la necessitat d'anar sufragant despeses d'expropiacions “per no seguir acumulant interessos” i va assegurar que, malgrat la pressió de CiU per mantenir l'aposta per Dalt la Vila, “el govern local hagués com a màxim retardat alguns mesos la inversió, però no l'hauria frenat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.