Administracions

barcelonès

Badalona construeix a bon ritme el primer dipòsit d'aigües pluvials

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol (PP), va visitar ahir les obres de construcció del dipòsit regulador d'aigües pluvials ubicat al solar de l'antiga fàbrica Estrella, a la rambla de Sant Joan. El projecte representa una inversió de 7 milions d'euros, un 80% dels quals els aporta el Fons de Cohesió de la Unió Europea 2007-2013.

Garcia Albiol va destacar que quan el dipòsit entri en funcionament, l'estiu de l'any vinent, l'aigua procedent de pluges intenses i que no pot ser engolida pels col·lectors s'acumularà en aquest dipòsit i no s'abocarà directament al mar. Això evitarà, en el sector de platja més proper al dipòsit, “haver de posar bandera vermella cada cop que plogui intensament”, va assenyalar l'alcalde.

Aquest dipòsit, amb una capacitat de 30.000 m³, és el primer d'aquestes característiques que es construeix a Badalona. Garcia Albiol va detallar que per tenir cobertes totes les necessitats de la ciutat seria necessari construir-ne cinc o sis més, “però els recursos són escassos i de moment hem començat pel de la rambla Sant Joan”.

L'alcalde va lamentar les molèsties que les obres estan causant al veïnat de Badalona i va recordar que els treballadors del dipòsit “estan sent molt rigorosos amb els horaris”. Durant quatre mesos s'ha tallat el trànsit a la rambla Sant Joan, entre els carrers de Baldomer Solà i de la Camèlia.

El dipòsit d'aigües pluvials de l'Estrella està incorporat al pla director de clavegueram que es va redactar el mandat passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.