Administracions

barcelonès

El PP i CiU pacten a Badalona desafectar el carrer Francesc Macià

Les cases d'aquest eix principal de Badalona estaven afectades des de fa 60 anys

Es tracta d'un compromís que totes les forces polítiques portaven incorporat al seu programa electoral però han estat finalment el PP i CiU les formacions que han pactat desafectar les propietats del carrer Francesc Macià, afectades des de l'any 1953. L'alcalde de Badalona, el popular Xavier Garcia Albiol, i el líder de CiU a l'Ajuntament, Ferran Falcó, van presentar ahir de forma conjunta un acord que des de fa molts anys venien reclamant els veïns de la zona i que també haurà d'aprovar la Genaralitat. La desafectació també s'estendrà fins al tram de les illes finals de Sant Ignasi de Loiola properes a la plaça Pompeu Fabra.

El planejament que encara està vigent proposa una amplada de 30 metres per al tram de Francesc Macià, un element que obligava a tirar enrere dotze metres qualsevol nova construcció. Amb la nova proposta acordada cap edificació haurà de recular. Els veïns, així doncs, ja tenen llibertat per impulsar obres de millora dels seus edificis, sense que aquest pas els obligui a aixecar la casa uns metres més enrere respecte l'alineació actual.

La proposta de modificació del Pla General Metropolità (PGM) que el govern del PP ha acordat amb CiU també contempla una nova plaça oberta al carrer Francesc Macià a través d'un edifici porxat que es destinarà a equipaments.

L'alcalde de Badalona es va mostrar ahir confiat que amb la desafectació que ara es comença a tramitar “es començaran a dignificar els habitatges de la banda sud del carrer”. Garcia Albiol va recordar que amb aquesta proposta “es dóna sortida a una vella reivindicació veïnal”.

Per la seva banda, Ferran Falcó va subratllar que la desafectació de Francesc Macià ha estat una de les seves prioritats des del principi del mandat i va mostrar la seva satisfacció pel fet d'haver pogut arribar a un acord sobre aquesta qüestió amb el govern municipal. La desafectació de Francesc Macià era un dels punts inclosos en els 50 compromisos que el PSC, CiU i ERC van signar el mandat passat. No es va arribar a complir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.