Administracions

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Palafrugell fa una crida per rebre idees veïnals

El govern sotmet el pla desenvolupament econòmic i social a la participació ciutadana

La població de Palafrugell pot trobar, des d'ahir, un seguit d'urnes repartides pels edificis públics –al teatre, el mercat, la piscina, els IES, el Fraternal o l'Esplai de la gent gran– per recollir propostes que enriqueixin els set eixos de treball del pla estratègic de Desenvolupament Econòmic i Cohesió Social, el full de ruta per encaminar l'acció de govern en la pròxima dècada.

El mecanisme és una de les vies obertes per al procés de participació que van presentar ahir l'alcalde, Juli Fernández, i el primer tinent d'alcalde, Albert Gómez, i que també obrirà finestres virtuals a internet, a través del web municipal i les xarxes Twitter i Facebook.

Fernández va apostar per un procés “cap al futur i més enllà de les accions partidistes”, tot i desitjar un ampli consens polític amb vista a l'aprovació del pla, a final d'any. En matèria econòmica, el document parla de potenciar activitats alternatives al turisme, com ara les TIC la indústria, el comerç i trobar accions per afavorir que la construcció pugui continuar endavant.

La inclusió social, l'educació i la cultura, el paisatge, el model turístic i el la millora dels serveis de l'Ajuntament són les altres potes del pla. Entre els reptes, Gómez va esmentar la “necessitat d'elaborar un pla de màrqueting i definir una marca de ciutat”, una assignatura pendent sovint desestimada per la dificultat “de concentrar en una única frase la diversitat” de la ciutat i els diferents nuclis.

Al marge de la recollida d'idees anònimes, fins a l'octubre preveuen un seguit de trobades amb entitats i dues sessions de treball els dies 3 i 4 d'octubre al Museu del Suro (de 19 a 21 h). El calendari d'execució i posada en pràctica de les accions es decidirà més endavant, ja que l'objectiu principal és optimitzar la despesa del pressupost local. El govern promet que la feina feta no quedi “en un calaix” i espera que futurs executius la facin seva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a