Administracions

santa coloma de gramenet

L'Ajuntament de Santa Coloma aspira a ser el més transparent

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon (PSC), i el tinent d'alcalde de Participació, Qualitat Democràtica, Drets Civils i Ciutadania, Siscu Sánchez (ICV-EUiA), van presentar ahir el nou web de la transparència (www.gramenet.cat/transparencia), una eina que pretén facilitar l'accés dels ciutadans a tota la informació municipal. Amb el nou portal, l'Ajuntament de Santa Coloma aspira a ser reconegut com l'administració local més transparent de l'Estat Espanyol. De fet, segons van explicar els dos representants del govern local, s'ha elaborat seguint els criteris de ll'ONG Transparency International (TI) per confeccionar l'índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA).

Actualment, Santa Coloma ja és la segona ciutat catalana de més de 50.000 habitants en pràctiques de transparència informativa, segons l'anàlisi dels webs municipals que fa el Mapa de les Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local a Catalunya de la UAB. Això no obstant, un dels objectius de l'executiu local és millorar aquesta faceta. “Volem governar amb parets de vidre”, va afirmar Núria Parlon.

Siscu Sánchez, a més d'explicar els detalls del portal, va destacar el fet que la iniciativa s'ha elaborat sense cap cost extraordinari per a les arques municipals ja que els artífex són el personal municipal. L'elaboració d'aquest portal és un dels projectes inclosos al Pla d'Acció Municipal (2011-2015),.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.