Administracions

hisendes municipals

Santa Coloma bonificarà el 3% de l'IBI als que domiciliïn el rebut

Es pretén incrementar el valor global de l'IBI domiciliat actualment i reduir la morositat

També es farà pagar als caixers automàtics a peu de vorera

El ple de Santa Coloma de Farners aprovarà avui la modificació de les ordenances fiscals per a l'any 2013, amb alguns canvis significatius. Un d'ells –i que pot notar més el ciutadà– és la rebaixa del tipus de gravamen general de l'IBI per als béns de naturalesa urbana, que passarà del 0,82 al 0,79. Per altra banda, es bonificarà el 3% de la quota als que domiciliïn els rebuts en una entitat financera, “anticipin el pagament o duguin a terme actuacions que impliquin col·laboració en la recaptació d'ingressos”.

Per l'alcalde, Antoni Solà, amb aquesta modificació es pretén, per una banda, neutralitzar la pujada de l'IBI del 6% que es va decretar l'any passat des del govern estatal i restar també l'impacte de la revisió cadastral i, per altra, en incentivar la domiciliació, tenir una eina més eficaç per garantir el cobrament de l'IBI. De fet, una de les conseqüències previsibles de la crisi és el creixement de la morositat. En concret, durant aquest mes s'ha cobrat un 3% menys que en el mateix mes de l'any passat. A més, s'ha disparat el nombre de colomencs que demanen el fraccionament del rebut: dels 280 que ho van demanar l'any passat, s'ha passat a més de 600.

Una altra modificació inclou una bonificació del 50% de l'IBI durant tres anys quan es facin instal·lacions que aprofitin l'energia solar. Per altra banda, una de les novetats és que els caixers automàtics pagaran l'IBI, recollint una proposta de la CUP. Les entitats bancàries pagaran un euro per dia i metre quadrat pels caixers que donen a la vorera.

En general, la referència en la majoria de taxes és l'IPC, per tant s'incrementen al voltant del 3,5%, a excepció de l'aigua (6,08%), la llar d'infants (8,24%) i l'escola de música (12%).

LA FRASE

Per als que domiciliïn el rebut de l'IBI no s'incrementa l'impost
Antoni Solà
alcalde de santa coloma de farners

Bonificacions en la taxa d'escombraries

Pel que fa a la taxa d'escombraries, que en general s'apuja un 5%, s'estableix que als majors de 65 anys que visquin en un habitatge de la seva propietat o que en siguin llogaters se'ls aplicarà la meitat de la quota si tenen ingressos inferiors al 150% del salari mínim, entre altres supòsits. Aquesta va ser una proposta de Colomencs pel Canvi, segons Solà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.