Administracions

POLÍTICA MUNICIPAL

Els regidors amb paga extra de Banyoles hi renuncien

L'equip de govern, quan pugui, mirarà de destinar a partides relacionades amb serveis socials els aproximadament 12.500 euros a què puja l'import total

En el mateix ple municipal en què l'Ajuntament de Banyoles va aprovar la supressió de la paga extra als treballadors (una mesura imposada per l'Estat) els regidors que també tenen la paga extraordinària ahir hi van renunciar de manera voluntària. Es tracta dels regidors de l'equip de govern amb dedicació exclusiva: Miquel Vilanova, Jordi Congost i Lluís Costabella (CiU) i Jordi Bosch Barraca (no adscrit). L'import total puja a uns 12.500 euros. L'alcalde, Miquel Noguer, va anunciar que, un cop se'n pugui disposar (en primera instància, queden congelats, igual que els de la paga dels treballadors) aquests diners es destinaran a serveis socials, i s'atendrà així un prec que havia presentat el grup de la CUP.

“Ho podríem pagar”

Els diners que no cobraran els empleats municipals sumen 206.000 euros. L'alcalde va lamentar que la llei estatal obligui a prendre aquesta mesura fins i tot als ajuntaments que, com Banyoles, no tenen problemes financers. La queixa s'ha fet arribar al govern espanyol, va dir Noguer. Tot i això, els regidors de l'equip de govern van ser els únics que hi van votar a favor (“per responsabilitat de govern”, van justificar), mentre que Junts per Banyoles i ICV es van abstenir i la CUP hi va votar en contra.

Ajuntament o Parlament?

El grup de la CUP va presentar una moció per demanar que el consistori instés el Parlament a reprendre la comissió d'investigació sobre sanitat i les caixes d'estalvis. La regidora Sandra Pazos va recalcar que la comissió tracta presumptes casos de corrupció que perjudiquen els ciutadans i que per això demanaven que el consistori oferís “una demostració d'estar al seu costat”. La proposta no va prosperar perquè només hi va donar suport el regidor d'ICV, Joan Luengo, que va aprofitar per recordar que el seu partit també ho reclama. L'equip de govern va dir “no” i Junts per Banyoles (ERC i Rcat) es va abstenir; van usar tots dos el mateix argument: demanar la represa de la comissió és feina del Parlament, on tots els grups representats al ple de Banyoles tenen diputats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.