Administracions

ADMINISTRACIONS

Vilablareix critica que l'Estat denunciï opinions divergents

Sorpresa de l'alcalde i els portaveus de CiU i PSC per haver d'anar al jutjat pel suport a la plataforma Diem Prou

L'alcalde de Vilablareix, David Mascort (ERC), i els portaveus dels dos grups de l'oposició, Josep Aurich (CiU) i Josep Garcia (PSC), van anar ahir al matí jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona. “Som aquí al jutjat per una maniobra de l'Estat, una més, en contra de tots els que defensem i pensem coses diferents del que ells creuen que toca pensar”, va dir Mascort.

Mascort i els portaveus amb representació al consistori van entregar ahir l'expedient de la moció que van aprovar, de manera unànime, el 12 de març del 2012. Tant l'alcalde com Aurich i Garcia van coincidir que la denúncia és una mostra que l'Estat els “coarta” la seva llibertat d'expressió. “Pensem que venir aquí és una limitació a la llibertat d'expressió i fa gastar temps i esforços, i no sé on ens durà això”, va dir el portaveu de CiU.

L'alcalde de Vilablareix va recordar que el delegat de l'Agència Tributària espanyola a Catalunya ja ha assegurat que pagar els tributs al país “no és cap il·legalitat” i no entén les raons de la denúncia. “Nosaltres només hi hem donat suport, no hem fet cap acció”, va dir.

Mascort hi va afegir: “Hem aprovat aquesta moció i n'hem aprovat d'altres. Entenem que haurem de venir menys persones al jutjat.”

La comitiva de Vilablareix era ahir nombrosa. A banda de l'alcalde i portaveus, hi havia altres membres del govern, com ara el primer tinent d'alcalde, Manel Pallàs. A Vilablareix, ERC governa amb majoria absoluta (7 edils), CiU en té 3 i el PSC, 1.

LA FRASE

L'Estat du al jutjat els que defensem i pensem coses diferents del que ells creuen que toca
David Mascort
ALCALDE DE VILABLAREIX (erc)

LA DATA

12.03.12
és la data
de l'aprovació unànime de Vilablareix (11 regidors d'11) en suport de la plataforma Diem Prou.

“Delinqüents o criminals”

Mascort va lamentar que hi hagi “una multitud d'ajuntaments del nostre país” que, per diferents motius, hagin estat denunciats i hagin d'anar al jutjat. Mascort va recordar els casos de Celrà, que s'ha declarat “territori català lliure i sobirà”, i hi veu una posició ideològica de l'Estat. “Són qüestions en què es veu que el govern de l'Estat té ganes de posar en el punt de mira càrrecs electes i que pensem de manera diferent, i hem de venir al jutjat com si fóssim delinqüents o criminals perquè pensem de manera diferent”, va dir Mascort, portaveu d'ERC a la Diputació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.