Administracions

ADMINISTRACIONS

Castellfollit també planta cara a Llanos de Luna

“El país té coses més importants a resoldre”, ha contestat el consistori al requeriment de la Delegació del Govern de l'Estat perquè s'hissi la bandera espanyola a l'ajuntament

La Delegació del Govern de l'Estat a Catalunya ha posat el seu punt de mira en l'Ajuntament de Castellfollit de la Roca: la delegada María de los Llanos de Luna ha requerit al consistori que tingui col·locada la bandera espanyola a la façana de la casa de la vila i, d'altra banda, ha presentat contra la corporació un recurs contenciós administratiu pel fet d'haver-se declarat territori català lliure i sobirà.

La bandera

Pel que fa a la bandera, l'Ajuntament (governat per CiU, amb ERC a l'oposició) ha contestat als representants de l'Estat a Catalunya de manera contundent: “Considerem que el nostre país té coses més importants a resoldre”, es conclou en l'escrit que es va enviar a tall de resposta a finals de febrer, tot i que no va transcendir fins ahir. L'argument principal que fa servir, però, és que l'Ajuntament no té en aquests moments un edifici propi, sinó que està ocupant uns espais d'un particular, per la qual cosa consideren prudent no posar cap ensenya a l'exterior. “Provisionalment i mentre no disposem de seu pròpia –es descriu en la contesta a la subdelegació del govern a Girona–, estem instal·lats en un pis cedit per un particular. En ocupar una propietat privada, la prudència ens aconsella, en uns moments difícils com els que avui estem vivint, tranquil·litzar els ànims i no provocar una guerra de símbols, que no portarà enlloc.”

Tal com s'indica en l'escrit, l'Ajuntament de Castellfollit de la Roca no disposa d'una seu en propietat. N'estava construint una de nova al solar on hi havia hagut l'antic ajuntament, però un contenciós presentat per un veí va fer que les obres s'aturessin per ordre judicial. Des que van tirar a terra l'antiga casa de la vila, el consistori i el jutjat de pau fan servir un primer pis situat al cim d'una entitat bancària.

La moció

Com molts altres municipis catalans, Castellfollit va aprovar l'octubre de l'any passat, per unanimitat, una moció en què declarava el municipi “territori català lliure i sobirà”. La reacció de María de los Llanos de Luna ha estat també la que ha fet arribar a altres ajuntaments: impugnar l'acord de ple en considerar-lo nul, atès que –segons la llei reguladora de bases de règim local– un ajuntament no té competència per dictar un acord d'aquesta mena.

LA DATA

09.10.12
va ser el dia
en què es va aprovar per unanimitat la moció sobiranista a Castellfollit.

LES FRASES

La prudència ens aconsella tranquil·litzar els ànims i no provocar una guerra de símbols
El nostre país té coses més importants a resoldre
Ajuntament de Castellfollit de la Roca
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.