Administracions

ADMINISTRACIONS

Banyoles no cedeix tot i el segon avís per la ‘rojigualda'

L'Ajuntament torna a argumentar que no pot penjar cap bandera a la façana perquè està en obres

L'Ajuntament de Banyoles es manté ferm en la seva decisió de no hissar la bandera espanyola a la façana de l'ajuntament, malgrat haver rebut ja dos requeriments de la delegació del govern espanyol a Catalunya perquè ho faci. Dilluns va rebre l'última ordre, dictada per Maria de los Llanos de Luna, i poques hores més tard l'equip de govern (CiU i el regidor no adscrit, Jordi Bosch Barraca) va enviar un escrit d'al·legació en què es feia servir el mateix argument que havien esgrimit el primer cop: no poden posar cap bandera a la façana perquè l'edifici està en obres.

Una reparació oportuna

Efectivament, des de mitjan mes passat s'estan reparant diferents elements arquitectònics de la façana principal que estan en mal estat, entre els quals, el balcó on es penja la senyera per la festa major. Segons va explicar en el ple de dilluns l'alcalde, Miquel Noguer, en la resposta es va adjuntar documentació per demostrar que els treballs no s'havien projectat coincidint amb el primer requeriment, sinó que s'havien executat en el moment en què es van reunir els diferents permisos que feien falta, com ara el del departament de Cultura, ja que es tracta d'un edifici protegit.

Tres dies hissada

Arran del primer requeriment, el 15 de febrer l'Ajuntament sí que va penjar la bandera espanyola, junt amb la senyera i la de la Unió Europea. Tot just tres dies després, però, la van retirar amb l'esmentat argument de les obres. Pel dia en què van retirar la rojigualda s'havia convocat una manifestació de repulsa, que es va mantenir igualment malgrat que ja no hi havia el símbol estatal. Els manifestants van interrompre el ple, que s'estava celebrant a l'interior de la casa de la vila, cridant en contra del govern estatal i de l'equip de govern local per haver cedit momentàniament al requeriment, i van col·locar una estelada a la font del davant de l'edifici consistorial, que encara hi és.

A la recerca de l'espieta

En saber-se que s'havia rebut un altre requeriment, el regidor d'ICV, Joan Luengo, va reiterar el que ja havia exposat en l'anterior ple: que calia anar a trobar la persona que informava la delegació del govern sobre els consistoris del Pla de l'Estany que no penjaven la bandera espanyola i recriminar-li la seva actitud. Luengo no ha donat mai noms, tot i que assegura que té identificat l'espieta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.