Administracions

patrimoni

L'alcalde de Girona rebutja parlar amb Celrà sobre la propietat de Sant Miquel

Puigdemont diu que la pertinença del castell a la ciutat “no és discutible”

Admet, però, la necessitat de tenir converses per compartir-ne els usos

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), va contestar ahir la proposta de l'alcalde de Celrà (CUP), Dani Cornellà, d'asseure's per parlar del castell de Sant Miquel, a l'actualitat propietat de Girona.

Puigdemont admet la necessitat d'una reunió, però descarta que el tema a tractar sigui la propietat del castell: “No és discutible la pertinença de Sant Miquel a la ciutat de Girona, i no entrarem a parlar d'això, però sí que hi ha altres qüestions que crec que hem de parlar”, sosté l'alcalde gironí.

Aquestes “qüestions” sobre les quals Puigdemont està disposat a parlar girarien al voltant dels usos i la gestió de l'espai: “Girona i Celrà han de compartir les respectives visions i el relat que tenen entorn al castell.” L'alcalde de Girona veu “obvi” que se'n parli, ja que el castell i la zona de pícnic que hi ha al puig “és una zona mixta”.

A causa d'aquesta ubicació, Puigdemont admet que el paratge “és un equipament que pertany a Girona però que és de portes enfora, no de portes endins, per a Girona i prou”. El Departament de Governació va decidir el 25 de gener passat l'ubicació de les fites geogràfiques que marquen els límits entre els dos municipis, que deixen el castell dins el terme municipal de Girona.

Puigdemont recorda que el consistori també ha fet inversions a la zona de pícnic, per adequar-la i dignificar-la. Aquesta inversió, explica l'alcalde, ha deixat l'equipament en un estat “que permet que en puguin gaudir moltes persones i entitats, que hi han de poder accedir de manera oberta”. Cornellà va demanar la trobada amb Puigdemont a través d'una carta, que li va enviar fa uns mesos i que està pendent de resposta.

LA FRASE

Girona i Celrà han de compartir les respectives visions i el relat que tenen entorn del castell
Carles Puigdemont
alcalde de girona

LA XIFRA

2
mesos
tenien les parts per recórrer contra la resolució de Governació. Celrà ho va fer dins el termini amb un decret.

LA DATA

1450
és l'any
aproximat en què es va edificar el castell de Sant Miquel, en uns terrenys que llavors eren de Celrà.

Celrà insisteix a recuperar-lo

L'Ajuntament de Celrà ha enviat un requeriment al Departament de Governació a fi que es reconsiderin els límits entre els dos municipis en l'entorn del puig de Castellar, on hi ha el castell de Sant Miquel. El govern de Celrà creu que Governació, a l'hora de prendre la decisió, no va tenir en compte els documents i les dades històriques que avalen, al seu entendre, la reivindicació. L'alcalde del municipi considera que es va aprofitar l'annexió de Campdorà a Girona, el 1974, per arrabassar la propietat del castell a Celrà i cometre “una injustícia”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.