Administracions

administracions

L'Ajuntament d'Amer preveu fer inversions per valor d'un milió d'euros

L'equip de CiU porta al ple d'avui l'aprovació del pressupost, que puja a 2.718.081 euros

Inclou la remodelació de l'emblemàtica plaça de la Vila

L'Ajuntament d'Amer portarà avui al ple l'aprovació del pressupost per aquest 2013, que puja fins a 2.718.081,88 euros i preveu una inversió d'1.010.696,80. Per això, i en una època en què en molts municipis la inversió es minimitza, l'alcalde del municipi, Albert Plana (CiU), els va qualificar “d'ambiciosos”. Entre els projectes destacats que s'inclouen en el pressupost hi ha la remodelació de la plaça de la Vila, que es licitarà segurament al llarg d'aquest any. Les obres pugen a 400.000 euros, dels quals 291.251 es finançarien a través del PUOSC. De la quantitat restant, el 80% (86.998 euros) prové de la venda a Hipra de l'aprofitament mig industrial del sector en què amplia l'activitat, i el 20% que falta, de contribucions especials.

També cal esmentar l'encàrrec de la redacció del POUM finançat parcialment també per una venda a Hipra, i un crèdit que ja es va demanar quan Alba Serra encara ocupava l'alcaldia. L'alcalde remarca el pla per renovar la plaça de la Vila, però també inversions com el pla especial per al nucli antic, dotat amb 50.000 euros per a la seva redacció. Amb el pla es pretenen resoldre deficiències urbanístiques de les cases més antigues del barri vell.

El govern de la Generalitat va declarar l'any passat bé cultural d'interès nacional (BCIN), en la categoria de conjunt històric, el nucli antic d'Amer, que en alguns punts està molt deteriorat.

LA XIFRA

500.000
euros
és la quantitat prevista que es destinarà a la remodelació de la plaça de la Vila.

LA DADA

47
per cent és la ràtio
d'endeutament del municipi, que preveu reduir-la fins al 44,9% al final de l'exercici actual.

El pes dels laboratoris Hipra

L'empresa farmacèutica Hipra té un pes importantíssim en l'economia d'Amer. De fet, algunes inversions, que pugen fins a 120.000 euros, es finançaran principalment amb l'aprofitament mig industrial del sector cap al qual s'amplia Hipra. S'estan fent obres al pavelló i l'escola; s'urbanitza el carrer Font Alta, i s'ha comprat una furgoneta per a la brigada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.